Juhlien jälkeen

Juhlien jälkeen

Jaana Kosonen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

152 sivua

ISBN-13: 9789524989275

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.05.2012

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Syöpään sairastuu meistä joka kolmas ja jokaista meitä tauti koskettaa elämämme aikana tavalla tai toisella. Jaana Kosonen antaa kasvot syövälle ja sanat kokemuksille ja tunteille. Kirja sisältää päiväkirjamerkintöjä kirjoittajan saatua tietää taudistaan ja ravistavista kokemuksista matkan varrella. On lohduttavaa todeta, kuinka laaja tavallisen ihmisen tunneskaala on ja että siihen kuuluu myös viha. Että sairastava voi inhota niitä ympärillä hääriviä ulkopuolisia, jotka ”eivät osaa olla”, kohdata sairasta ”oikein”. Lukija voi tutkiskella omia kokemuksiaan ja tunteitaan ja saada uusia työkaluja vuorovaikutuksensa kehittämiseen.
Mutta elämä on myös kaunista. Tästä kertovat runot, joilla taitava kirjoittaja vie lukijan milloin vattumetsään, milloin kissan maailmaan, mutta erityisesti kokemaan luonnon kauneutta. Kirja sisältää myös syvällisiä ja oivaltavia aforismeja sekä huumorilla ja äidillisellä lämmöllä maustettuja reseptejä lapsilleen.
Suomen Syöpäyhdistyksen kirjoituskilpailun voittajaessee ”Juhlien jälkeen” vuodelta 2010 sekä ”Suomalainen essee 2010” kilpailussa palkittu ”Suuren muuton harjoitus” ovat kirjan parhainta antia.
Jaana Kosonen

Jaana Kosonen

JAANA KOSONEN (1960 – 2011) – monitaitoinen ja monitaiteellinen lahjakkuus – voitti tekstillään ”Juhlien jälkeen” Suomen Syöpäyhdistyksen kirjoituskilpailun v. 2010. ”Suuren muuton harjoitus” toi hänelle toisen sijan Kotkan Pekkas-Akatemian esseekilpailussa v. 2011. Hän oli mm. toimittajana Savon Sanomissa ja kuvittajana Metsä-lehdessä. Innostavana, luovana ja kehittävänä nuorisotyöntekijänä Kotkan kaupungissa hän paneutui myös maahanmuuttajatyöhön ja vaikutti ratkaisevasti maan ensimmäisen kunnallisen maahanmuuttajaohjelman valmistumiseen Kotkan kaupungissa. Jaana Kosonen valittiin v. 2008 kaupungin ensimmäiseksi maahanmuuttotyön johtajaksi. Tätä tehtävää hän ei ehtinyt kuitenkaan aloittaa.

Jaan Kososen esseitä ja runoja kirjaksi

Kymen Sanomat

toukokuuta 2012

"Aion tulla kirjailijaksi: menestyä, saada tunnustusta, palkinnon, paljon lukijoita, paljon arvosteluja. Haluan tuoda toivoa ja voimaa ihmisille. Aion kirjoittaa tekstikokoelman esseitä tästä sairaudesta". Jaana Kososen (1960-2011) päiväkirjamerkintä on päivätty 14.1.2008. Nyt se on osa hänen postuumia teostaan. Juhlien jälkeen -kokoelma sisältää myös pitempiä proosatekstejä ja runoja. Se päättyy esseeseen Suuren muuton harjoitus, jolla Jaana Kosonen tuli toiseksi Pekkas-akatemian, Pekkas-ryhmän ja Kymen Sanomien esseekilpailussa viime vuonna. Kirjalle nimensä antaneella tekstillään hän taas voitti Suomen syöpäyhdistyksen kirjoituskilpailun vuonna 2010.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite