Juhani Linnovaaran elämä

Juhani Linnovaaran elämä

Luovuus on satumainen lahja

Susanna Widjeskog

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Kovakantinen

240 sivua

ISBN-13: 9789528003434

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 11.10.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Juhlitun taiteilijan uskomaton elämä

Taiteilija, professori Juhani Linnovaara (s. 1934) on maamme kansainvälisesti tunnetuimpia taidemaalareita sekä graafikko, kuvanveistäjä ja kultasepän koulutuksen saanut korumuotoilija. Karismaattisen taiteilijan elämä on ollut yhtä värikäs ja vivahteikas kuin hänen käyttämänsä paletti. Linnovaaran harvinaisen kiehtova polku taiteilijana on ollut uteliasta ihmettelyä ja syvällistä pohdintaa elämän ja taiteen mysteerien edessä.

Kirja on puhetta niin täyttymyksestä ja ilosta kuin taiteilijan kohtaamista haasteista. Tarina etenee tuokiokuvina, merkityksellisinä tapahtumina ja käänteinä, kuin tihentyminä elämän langassa. Linnovaaran lapsuus sotavuosien Rovaniemellä ja rauhan jälkeen Porvoossa sekä opinnot Helsingissä kultaseppäkoulussa ja Ateneumissa johdattelevat taiteilijan tuleviin kokemuksiin. Vihdoin 1950-luvulla maailma aukeaa: nuori taiteilija matkustaa ja pääsee osalliseksi vilkkaaseen ja monisärmäiseen taidekeskusteluun. Menestys kansainvälisillä taiteen areenoilla, niin Pariisin nuorten biennaalissa 1969 kuin Venetsian biennaalissa 1970, saattavat persoonallisen taiteilijan maailmanmaineeseen.

Tarinaan nivoutuvat myös taiteilijan puolison, erikoiskirjastonhoitaja Leena Linnovaaran muistelmat. Kirja sisältää monipuolista kulttuurihistoriaa. Sivuilla vilahtavat lukuisat tunnetut historian henkilöt ja silmäätekevät eri vuosikymmeniltä ja vuosisadoilta.
Susanna Widjeskog

Susanna Widjeskog

FM Susanna Widjeskog on porvoolainen taidehistorioitsija ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt kuvataiteen kokoelmien, tutkimuksen ja näyttelytoiminnan parissa jo runsaan kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänellä on vankka museoalan kokemus. Viime vuosina hän on työskennellyt mm. julkisen taiteen hankintojen suunnittelutyöryhmissä. Suomen taiteen ohella Widjeskog on aina ollut kiinnostunut erityisesti Italian taiteesta ja kulttuurista, etruskeista nykytaiteeseen. Juhani Linnovaaran taiteesta hän kirjoitti ensi kertaa kolmekymmentä vuotta sitten.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite