Johdatus kestävään käsityöhön
Uutuus

Johdatus kestävään käsityöhön

Niina Väänänen, Katja Vilhunen

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Pehmeäkantinen

148 sivua

ISBN-13: 9789528068396

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.03.2024

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
19,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä kirja avaa kestävän käsityön moniulotteista ilmiötä teoreettisesti ja tutkimuskirjallisuuteen pohjautuen. Teoksessa käsitellään kestävän käsityön viitekehystä, systeemistä mallia ja erilaisia lähestymistapoja siihen. Kestävä käsityö toimintana syntyy taitojen, tietojen ja ideologian yhdistyessä. Tuote rakentuu materiaaleista, tekniikasta ja designista siten, että tuotteen elinkaari otetaan huomioon kaikissa elinkaaren vaiheissa ja jopa sen yli. Kestävän käsityön aineettomia näkökulmia ovat puolestaan muun muassa kulttuuriset tai ympäristöön vaikuttavat tekijät. Teoksen toivotaan avaavan kestävyyteen liittyviä teemoja käsityön parissa työskenteleville, moninaisia käsitöitä opiskeleville ja aiheesta kiinnostuneille käsityönharrastajille.
Niina Väänänen

Niina Väänänen

Yliopistonlehtori, käsityönopettaja, tutkija, tietokirjailija, kasvatustieteen tohtori. Niina valmistui vuonna 2013 käsityönopettajaksi erikoistuen käsityön tekstiilien ja vaatetuksen sisältöihin. Hän väitteli kasvatustieteen alaan kuuluvasta käsityötieteestä Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2020. Väitöstutkimuksessaan Niina tarkasteli kestävän käsityön käsitettä niin käytännössä kuin teoriassa.

Katja Vilhunen

Katja Vilhunen

Tekstiilityönopettaja, tutkija, tietokirjailija, kasvatustieteen tohtori. Katja on valmistunut vuonna 2000 erityistekniikoiden alan artenomiksi ja tämän jälkeen jatkanut erilaisia opintoja opetustöiden ohessa. Hän valmistui maisteriksi käsityömuotoilun ja teknologian maisterin koulutusohjelmasta vuonna 2010. Lisensiaatin tutkinto valmistui vuonna 2014 ja neuleblogeja käsittelevä väitös pidettiin syksyllä 2018.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite