Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi

Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi

Politiikkaa, globalisaatiota ja pelin murroksia historiasta nykypäivään

Santeri Kärki

Ruuanlaitto, hyvinvointi & terveys

Pehmeäkantinen

106 sivua

ISBN-13: 9789528045762

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 10.05.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,95 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jos olet aina luullut, etteivät jalkapallo ja politiikka liity toisiinsa millään tavalla, olet elänyt valheessa.

Jalkapallosta on tullut maailman suosituin urheilulaji, joka houkuttelee mukaansa pelaamaan ja katsomaan moninaista väestöä aina työväenluokasta pörssisijoittajiin ja vauvoista vanhuksiin. Jalkapallon kehityskulku ei ole tapahtunut itsestään, vaan mukana on ollut taitavia bisnesosaajia, häikäilemättömiä puheenjohtajia ja pallopelin systemaattista kehittymistä ja kehittämistä. Taustalla on kuitenkin aina muhinut joitain skandaaleja, jotka ovat painuneet historian varjoihin, mutta jotka nostavat päätään aina tasaisin väliajoin. Ilman politikointiakaan ei jalkapalloilu olisi maailmalla levinnyt.

Tämän kirjan tarkoituksena on tarkastella jalkapallon kehittymistä toisen maailmansodan jälkeen ja lajin kehityksen takana olleita tekijöitä. Miten jalkapallosta tuli globaalisti kaikkein suosituin peli, ketkä sen mahdollistivat ja miten kaikki tämä kehitys näkyy vielä nykyaikana? Entä mikä mahtaa olla jalkapallon tulevaisuus? Ja onko mahdollista, että jalkapallolla ei ole koskaan mitään tekemistä politiikan kanssa, vai onko urheilun kuningas sittenkin osa globaaleja, valtapoliittisia pelikenttiä?

Kirjan kirjoittajana toimii Santeri Kärki. Hän on HuK historiasta, bloggaaja, freelance-toimittaja ja politiikan tutkimusta laajasti opiskellut entinen futiksen pelaaja ja nykyinen penkkiurheilija. Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi on kirjailijan esikoisteos ja soveltuu luettavaksi historiasta, politiikasta ja jalkapallosta kiinnostuneille.
Santeri Kärki

Santeri Kärki

Santeri Kärki on HuK historiasta, bloggaaja, freelance-toimittaja ja politiikan tutkimusta laajasti opiskellut entinen futiksen pelaaja ja nykyinen penkkiurheilija.

Intohimoisen urheilukirjoittamisen ja lajianalyysin Santeri on aloittanut jo vuonna 2010. Historiaa hän on opiskellut pitkään ja politiikan tutkimus on tullut rinnalle matkan varrella.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite