Jääpeilin vanki
Suosittu

Jääpeilin vanki

Hannu Hirvonen

Lastenkirjat

Pehmeäkantinen

232 sivua

ISBN-13: 9789528034810

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.09.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
On talvi ja meri on vihdoinkin jäässä. Salmen maidonvalkea jää saa Sallin mielikuvituksen lentoon ja luistimiin vauhtia. Sitten kaikki muuttuu kertarysäyksellä. Tutusta ja turvallisesta maailmasta jää muistuttamaan vain mummon kutoma punainen kaulaliina.

Onnistuuko Salli karkaamaan konnan valtakunnasta? Voisiko salaperäinen jäämyyrä auttaa Sallia? Minkä takia taivaanrannassa hohtavasta Airistosta ei saa edes puhua?

Jääpeilin vanki on fantasiakertomus lapsille. Johanna Taskisen kiehtova kuvitus kirittää Hannu Hirvosen tarinan kierroksia kohti yllättävää loppuhuipennusta.

Suurikokoinen teksti ja lyhyehköt luvut tekevät tarinasta palkitsevaa luettavaa myös aloittelevalle lukijalle. Johanna Taskisen koko sivun tai aukeaman kuvat avaavat fantasiaa ja satua sekoittavaan tarinaan uusia tasoja.

Omimmillaan Jääpeilin vanki on kouluikäisille. Kokeneemmat lukijat löytävät tarinasta omat koukkunsa ja piikkinsä. Sadun, unen ja fantasian sekoituksena Jääpeilin vanki on tiukasti tässä ajassa kiinni.

Jääpeilin vanki on VaLas -kirja, julkaistu VaLas-kollektiivin avustuksella.
Hannu Hirvonen

Hannu Hirvonen

Hannu Hirvonen (1965) on turkulainen lasten- ja nuortenkirjailija ja aforisti. Hannulta on julkaistu reilut kaksikymmentä kirjaa lapsille tai nuorille sekä kaksi aforismikokoelmaa aikuisille. Jep Jep Jep -yhtyeen kanssa Hannu on päästänyt taivaan tuuliin myös levyllisen omia laulujaan.

Kirja kuvittaja Johanna Taskinen (1986) asuu ja työskentelee Kuopiossa. Koulutukseltaan Johanna on kuvataiteilija (amk) ja taiteen maisteri (TaM).
Ensimmäinen painos esikoisteoksesta Onnin ja Ilonan hurja päivä julkaistiin vuonna 2013. Tarja Leinosen kirjoittama Kirppu ja Rami Rautasen räpylä näki päivänvalon 2017.
https://kuvittajat.fi/portfolio/johanna-taskinen

Sopivasti krumeluuri seikkailu rupikonnan vedenalaisessa valtakunnassa

Lastenkirjahylly -blogi

lokakuuta 2020

Hannu Hirvosen Jääpeilin vanki ammentaa viktoriaanisen lastenkirjallisuuden nonsensesta.
(...)
Hirvosen saturomaanin järjenvastaisessa, absurdissa dialogissa kajastelee selkeästi tunnistettavana Lewis Carrollin Liisan seikkailut ihmemaassa.
Sympaattisten ja kieroilevien eläinten kuvaus tuo mieleen myös Kenneth Grahamen Kaislikossa suhisee -eläinsadun ja H. C. Andersenin sadun Peukaloliisa.

Salli-tyttö on isoveljensä kanssa meren jäällä luistelemassa ja ajautuu virtapaikkaan.
(...)
Nimenomaan rohkea nonsense-elementtien hyödyntäminen tekee Jääpeilin vangista erityisen mieleenjäävän lukuelämyksen.
(...)
Johanna Taskinen on taiteen maisteri ja ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija. Hän on Kuvittajat ry:n jäsen ja saanut yhdistykseltä apurahan Hirvosen saturomaanin kuvitustyöhön.

Taskisen mustavalkoinen, ääriviivoiltaan jykevä kuvitus levittäytyy poikkeuksetta koko sivulle. Tarinan keskushenkilöiden sijasta hän on valinnut kuviinsa enemmän koristeellisia vedenalaisia kasvustoja.
(...)
Taitto on rivitykseltään miellyttävän väljää ja kappaleiden väliin on jätetty tilaa. Siksi Jääpelin vanki sopiikin hyvin hiljattain sujuvan lukutaidon omaksuneen lapsen itse lukemaksi.

Hannu Hirvosen Jääpeilin vanki on kiehtova fantasiaseikkailu

Kirjat kertovat-lukupäiväkirja

lokakuuta 2020

Salli on vauhdikas tyttö, jonka mielikuvitus lähtee helposti lentoon ja vie hänet uskomattomiin seikkailuihin. Niin käy turkulaisen Hannu Hirvosen kirjoittamassa uudessa lasten fantasiaromaanissa Jääpeilin vanki. Sallin ja hänen veljensä Villen luisteluretki saa yllättävän käänteen, jonka jälkeen kaikki on hetkessä toisin. Tutusta ja turvallisesta jää muistuttamaan vain mummon rakkaudella lapsenlapselleen kutoma pitkä punainen kaulaliina.

Salli tutustuu maailmaan, jota hallitsee suuri ja mahtava konna. Sen mahtavassa valtakunnassa ahneus on voimaa, kyyneleet timantteja ja onnettomuudet rikkauden lähde. Jos haluat tietää, miten Salli pärjää itseriittoisen kuningassammakon ja tämän monia lajeja edustavien alamaisten kanssa, hyppää rohkeasti mukaan tapahtumientäyteiseen ja jännittävään seikkailuun. Tarinan edetessä selviää sekin, miksi kaukana siintävästä Airistosta ei saa edes puhua.

Jääpeilin vanki on tarina ystävyydestä ja erilaisuuden voimasta. Kukaan ei selviä kaikesta yksin, ja kaikki ovat arvokkaita, eivätkä suurimmat rikkaudet ole rahassa mitattavissa. Näin voisi tiivistää tämän mielikuvitusta ruokkivan ja kielellisesti värikkään fantasiakertomuksen syvällisen sanoman. Kirjan hienosta mustavalkokuvituksesta vastaa kuopiolainen kuvataiteilija Johanna Taskinen.

Kirjaa voi suositella etenkin vilkkaan mielikuvituksen omaaville ja seikkailunnälkäisille lapsille. Tänään vietetään jälleen Satupäivää, joten tässä mainio lukuvinkki sunnuntain viettoon. Siksi halusinkin julkaista tämän postauksen juuri nyt. Kiitos kirjailijalle saamastani arvostelukappaleesta. Oli varsin virkistävää hypätä välillä itselleen vieraamman kirjallisuusgenren pariin.

Sallin seikkailut ihmemaassa

Turun Sanomat

joulukuuta 0002

Juonen tasolla tarinasta löytyy paljonkin vaikutteita parhaasta mahdollisesta satuklassikosta. Sallin kokemukset sammakkokuninkaan hovissa tuovat väistämättä mieleen samanikäisen Liisa-tytön seikkailut ihmemaassa, vaikka mistään kopiomatkasa ei suinkaan ole kyse.
Mutta oudon vierailun takana häilyy tässäkin tumma pohjavire, joka muistuttaa todellisuudesta: ongelmallisista ihmissuhteista koulussa sekä surullisista tapahtumista perhepiirissä.
Kuvittaja Johanna Taskinen käyttää rohkeasti mustaa väriä, mikä vahvistaa tunnelmaa entisestään.
Ja aivan pakko on myös vinkata, että itsetyytyväinen ja hoviväen suuresti pelkäämä rupikonna on tavattoman hyvä suustaan, vaikka Salli ei sen eläimellisen villiä vitsailua juuri arvostakaan.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite