Ja sinä toit appelsiineja

Ja sinä toit appelsiineja

Ritva Arvetvuon tutkimuksia

Merja Lättilä

ePUB

474,3 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528016120

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.02.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
13,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kuopiossa asuvasta Ilona Haapalasta tehdään katoamisilmoitus. Tutkimuksesta vastaa rikoskomisario Ritva Arvetvuo Lahdessa, jossa kadonneesta on tehty viimeisin havainto. Arvetvuo haluaa selvittää mikä rooli on asianajaja Markku Isotalolla, jonka kotitalon eteen taksi on Haapalan tuonut. Isotalo kutsutaan Lahden Poliisilaitokselle.
Arvetvuo yllättyy, kun hänelle selviää että Isotalon nimi esiintyy onnettomuuksissa, jotka liittyvät hänen kahden luokkatoverinsa ja vaimonsa kuolemiin. Arvetvuo käsittelee uudelleen nämä tapahtumat Isotalon kanssa:
Ylioppilasjuhlien jälkeen löytyy polulta, juhlapaikan lähistöltä Liisa Kannisto. Kuolema todetaan onnettomuudeksi. Saunaillan jälkeen löytyy Eino Kirjavainen kuolleena saunasta. Kuolema todetaan onnettomuudeksi. Erään Helsingissä järjestetyn kokouksen jälkeen Markku Isotalo saapuu kotiin ja löytää vaimonsa kuolleena omakotitalon rappusten alta. Tapaus todetaan onnettomuudeksi.
Vaimon kuolema järkyttää Isotaloa ja hän jää virkavapaalle.
Vähitellen hän alkaa tavata tuttavia. Näihin kuuluu myös Kuopiossa asuva entinen luokkatoveri Ilona Haapala. He sopivat yhteisestä lomamatkasta joululomalla. Ilona Haapala saapuu Lahteen, jonka jälkeen hän katoaa.
Isotalon osuutta Haapalan katoamiseen ei voida todistaa, ei myöskään mainittuihin kuolemantapauksiin. Tutkimukset päätetään toistaiseksi.
Myöhemmin keväällä Arvetvuolle selviää, että Isotalolla on kaksi tallelokeroa, joista toisesta löytyy pieni rasia, jonka sisältöä Arvetvuo kutsuu "Isotalon trofeiksi".
Tutkimus avataan uudelleen ja Isotalo vangitaan todennäköisin syin epäiltynä. Esitutkinnan jälkeen asia siirtyy syyttäjälle. Oikeudenkäynti herättää suurta huomiota.
Merja Lättilä

Merja Lättilä

Merja Lättilä on helsinkiläinen, Hankenista valmistunut kauppatieteen maisteri. Hän jäi kymmenisen vuotta sitten eläkkeelle työ- ja elinkeinoministeriön Kiina-asiantuntijat virasta. Sitä ennen hän työskenteli mm. matkailu- ja huonekaluyrityksissä vientitehtävissä. Näistä kokemuksista oli hyötyä, kun hän toimi ammattikorkeakouluissa yritystalouden ja kansainvälisen yritystoiminnan opettajana.
Hänen työnsä on aina ollut kansainvälistä. Sen myötä matkustamisesta tuli luonteva harrastus. Rakkaus musiikkiin on perintö vanhemmilta. Lukemisen suhteen hän on lähes kaikkiruokainen.
Nykyisin hän viettää miehensä kanssa suurimman osan ajastaan kesämökillä Kuhmoisissa.
Maalla harrastukset liittyvät luontoon. Kasvihuoneesta ja -maasta saadaan salaatit, pavut, sipulit, tomaatit, kurkut ja yrtit. Pihasta löytyy marjapensaita ja omenapuita. Lähimetsistä saadaan sienet ja marjat. Kalastuksella täydennetään lähiruokalistaa.
Kesällä riittää ulkotöitä puutarhassa. Talven pimeinä hetkinä hänellä on aikaa kirjoittaa. Niin syntyi matkoista kertova kirja "Eikö Suomi olekaan saari? Erilaiset muistelmat" v. 2014. Niin syntyivät myös kolumnit paikallislehteen Kuhmoisten Sanomiin viiden vuoden ajan sekä esikoisdekkari "Isäntyttö", joka ilmestyi v. 2021.

Dekkari vie vuosituhannen taitteen Kuhmoisiin

Kuhmoisten Sanomat

helmikuuta 2022

Ja sinä toit appelsiineja- kirjan juoni on vetävä. Siinä on hyvän dekkarin aineksista yksi tärkeimpiä: lukijaa narrataan sopivasti kerrotuilla ja sopivasti verhotuilla yksityiskohdilla ja ajatuksilla. (...) Myös hahmot on rakennettu uskottavasti. Moni tunnistaa koulukiusaajien arkkityypit tai isänsä määräysvallan alle alistuneen Einon, joka pakenee turhautumistaan alkoholiin. Tyyliltään dekkari on yksinkertaisen toteava.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite