Itäri

Itäri

Savolainen länkkäri

Tauno Olavi

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

288 sivua

ISBN-13: 9789515689399

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.12.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja on savolainen versio amerikkalaisesta lännenkirjasta. Se kertoo liivinmaalaisen upseerin ja maaninkalaisen naisen pojasta Karl Frankenheimista, joka tulee Kuopioon v. 1741. Täällä hän on kanssakäymisissä Savon alkuasukkaitten kanssa ja tutustuu mm. oekeeta voeta -nimiseen uskonlahkoon.
Hän asuu Kuopiossa yhden talven ja päätyy Ruotsin armeijan sotilaaksi Lappeenrantaan. Hattujen sota Venäjää vastaan on käynnissä. Lappeenrannan taistelun jälkeen Karl jättää armeijan ja lähtee rakastamansa naisen perään Laatokan Karjalaan.
Venäläiset ryhtyvät Lappeenrannan jälkeen hävittämään karjalaisia rajaseudun kyliä. Kitee, Tohmajärvi, Uukuniemi, Kesälahti ja monet muut kylät kokevat kasakoitten hyökkäyksiä. Taloja poltetaan, asukkaita tapetaan ja viedään orjiksi. Karl kulkee näiden tapahtumien keskellä rakastettuaan hakemassa.
Nimi Itäri on länkkärin analogia. Niiden intiaaniheimoja vastaavat savolaiset, Suomen karjalaiset, Venäjän karjalaiset, kasakat, kalmukit ja husaarit. Itärin alkuasukasvaimo squaw on vaemo, alkuasukasnainen on naenen. Länkkärien kaksintaistelusta, jossa nopein voittaa, on Itärissä sen savolainen versio.
Itäri on toki lähinnä historiallinen seikkailuromaani, mutta leikkimieliset voivat pitää sitä myös länkkärinä.
Tauno Olavi

Tauno Olavi

Siviilinimeni on Tauno Olavi Puolitaival. Olen syntynyt v. 1946. Olen kuopiolainen eläkettä nauttiva entinen yläkoulun matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori.
Olen harrastelijakirjailija siinä mielessä, että en ole julkaissut yhtään kirjaa "virallisten" kustantamojen kautta. Olen julkaissut ennen tätä viisi kirjaa BoD:n kautta. Kirjojani eivät kustannustoimittajat ole lukeneet tai korjanneet, joten siinä mielessä niissä lienee jonkin verran amatöörin leimaa.
Kirjoitan huvikseni ja pitääkseni vanhenevat aivoni vireessä. Kirjojen tekemiseen liittyvät toimet antavat myös päämääriä ja sitä kautta elämälle tarkoituksen. Niiden lisäksi kirjoitan Savon Sanomiin blogeja, joissa käsittelen uskonnon ja tieteen välisiä jännitteitä. Olen uskonnoton ja yritän puolustaa tieteellistä todellisuuskäsitettä uskonnollisten vastapainoksi.
En ole koskaan mainostanut kirjojani. Ylläpidän omaa internetsivustoa taunoolavi.net, jossa esittelen kirjani ja kerron, mistä niitä voi ostaa. Kirjakaupoista tai kirjastosta niitä ei saa. Niitä myydään sekä paperikirjoina että e-kirjoina.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite