IKUISUUDESTA AIKAAN

IKUISUUDESTA AIKAAN

Todellisuuden dimensionaalinen visio

Atso A. Eerikäinen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

220 sivua

ISBN-13: 9789523396579

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.03.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Aika on ikuisuudessa, ja ikuisuus ajassa

Ollakseen niin sanottu "kaiken teoria" maailmankuvapalapeliin tulee kuulua kaksi palikkaa, jotka pelaajilta ovat olleet hukassa, nimittäin mieli eli kognitio ja muisti, josta käsin todellisuutta tutkitaan, tulkitaan ja tehdään ymmärrettävämmäksi, sekä tyydyttävä vastaus kenties enigmaattisimpaan ongelmaan: Mitä aika on?

Kirja esittelee Einsteinin aikalaisen ja hyvän ystävän, saksalaisen teologin Karl Heimin dimensionaalisen vision todellisuudesta.

Kirjailija on tarkentanut visiota ja soveltanut sitä filosofian, fysiikan ja teologian "ikuisten" ongelmien ratkaisemiseksi.

Dimensioteorian kulmakivi on aikakäsitys, jossa ajalla on kaksi dimensiota: fysikaalinen ja ikuinen.

Kahdenlainen aika mahdollistaa idealismin ja realismin sekä klassisen fysiikan ja kvanttimekaniikan yhdistämisen. Se antaa myös uuden ratkaisun psykofyysisen ongelmaan.

Kahdenlaisen ajan näkökulmasta teologiset opit Jumalasta, luomisesta ja maailmanlopusta saavat mielenkiintoisen, dimensionaalisen tulkinnan.
Atso A. Eerikäinen

Atso A. Eerikäinen

Kirjailija on toiminut vuosina 1970-2001 seurakuntapappina Suomessa (Salla, Lohtaja, Ullava, Mellilä ja Pyhämaa), Yhdysvalloissa (Oregonin Portland) ja Japanissa (Kobe), uskonnon- ja psykologian opettajana (Kerava ja Salla) sekä rehtorina kansankorkeakouluissa (Pieksämäki ja Karkku).

Hän väitteli Helsingin yliopistossa teologian tohtoriksi vuonna 2000 aiheena "Aika ja polariteetti".

Vuodesta 2001 alkaen hän on toiminut vihkipappina Tokiossa.

Vuodesta 2002 alkaen hän on toiminut Tokiossa kansainvälisen Metasciences Academyn uskonnon ja tieteen filosofian professorina ja varapresidenttinä.

Atso Eerikäinen - Ikuisuudesta aikaan

Teologinen Aikakauskirja

tammikuuta 2008

Eerikäinen kuvaa Heimiä ennen kaikkea monistisena ajattelijana, joka pyrkii tasoittamaan kantilaisesta filosofiasta nousevat vastakohtaisuudet. (...) Eerikäisen mukaan Heimin monistinen ajattelu tarjoaa varteenotettavan ratkaisun tietoisuuden ja aivojen suhdetta koskevaan ns. mind-body-ongelmaan.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite