Ihmisten ja mannerten liikunnot

Ihmisten ja mannerten liikunnot

kuvat ja mielikuvat

Juhani Kahelin

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

513,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528055716

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.02.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
6,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirjan virikkeet ja aihepiirit tulevat maailmalla liikkumisesta, omista tai muiden matkoista eri maanosiin, maihin ja paikkoihin: Amerikan mantereen maat, Atacama, Meksiko, Kanada, New York, Kuuba, Britannia, Afrikka, Tansania, Italia, Ostia, Pompeji, Matera, Rooma, Pariisi, Tanska, Viro, Lappi.

Millainen ympäristö virittää luovuutta, kirja kysyy ja tarjoilee vastauksia. Ihmisten ajattelu on altis lukkiutumaan. Maailma on totinen ja vihainen. Lukkiumien avaamiseksi kirja korostaa leikkisyyttä arjessa, työssä, taiteissa ja tieteissä. Mielikuvituksen ja ajattelun on saatava karkailla yli totunnaisten rajojen ja käsitteiden. Kuvittelua maailma kaipaa. Totisuutta vierastan, leikkisyyttä halajan, kirjoittaja sanoo. Leikkisästi kirjoittavia on ollut kautta aikain: Ovidius, Boccaccio, Cervantes, Rabelais, More, Montaigne, Swift, Kivi, Viita, Huizinga, Keskiajan syksy ja Leikkivä ihminen.

Pohjavireenä kirjassa samalla on vankka asiakeskeisyys, kaihtamatta tiedon ja tieteen syvyyksiin ulottuvia kysymyksiä. Kirjoittaja arvelee olevansa sukua Leonardolle, jonka kiinnostuksella ei ollut rajaa. Leonardo piirsi ja piirsi, mietti ja mietti, kokeili ja kokeili, syntyi Mona jota miljoonat rientävät katsomaan puoli vuosituhatta myöhemmin. Niin tässäkin kirjassa aiheet ja esittämistapa virtailevat maan syvyyksistä tunturin laelle, ihmisen esi-isistä Jätkäsaaren kalseuteen.

Kirjalle on suunnitteilla jatkoa. Seuraavien osien aihepiireinä ovat 1) tieteen ja yliopiston maailma, 2) kirjallisuuden ja kulttuurin maailma.
Juhani Kahelin

Juhani Kahelin

Juhani Kahelin on suorittanut valtiotieteen tutkintoja Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. Hän on kirjastojen suurkäyttäjä sekä tieteellisten ja muiden tapahtumien osallistuja päivittäin. 15 vuotta hän kuului eduskunnan henkilöstöön. Työelämän luovuuden ja vapauden kaventuessa Juhani löysi pakotiekseen kirjoittamisen. Tiedetoimittajien liiton ryhmämatkoilla ja omatoimisilla matkoilla hän on liikkunut maailman eri puolilla: Chile, Atacama, Kuuba, Egypti, Tansania, Intia, New York, Washington, Florida, Kanada, Italia, muut Euroopan maat. Matkoilta Juhani on kirjoittanut vapaasti hengittäviä kuvauksia ihmiskunnan eri kulttuurien tilasta, niin menneestä kuin tulevasta. Hän on julkaissut matkoiltaan myös valokuvia.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite