Ihmissuvun, yhteiskunnan ja ihmisen synty

Ihmissuvun, yhteiskunnan ja ihmisen synty

Ehdotus ihmiskunnan uudeksi historiaksi - osa 1

Pertti Koskela , Uusi historia ry (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

328 sivua

ISBN-13: 9789527352120

Kustantaja: Uusi Historia Ry

Julkaistu: 14.06.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
20,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Elämme ihmissuvun tähänastisen historian suurinta murrosta. Homo-suvun yli 2,5 miljoonaa vuotta jatkunut taival on päättymässä. Ihmiskunta voi tuhota itsensä. Se erottaa ihmisen maapallon kaikista muista eliölajeista.

Mikä ihminen on? Kysymys on edessämme polttavampana kuin koskaan. Teossarja "Ehdotus ihmiskunnan uudeksi historiaksi" pyrkii vastaamaan tuohon kysymykseen. Siinä käydään läpi koko ihmissuvun tie nykypäivään ja tulevaisuuteen asti. Tämä ensimmäinen osa käsittelee Homo-suvun syntyä ja kehitystä yhteiskunnan ja varsinaisen nykyihmisen syntyyn noin 60 000 vuotta sitten.

Varsin usein ihmisen esihistoriaa tutkivat empiiriset tieteet keskittyvät vain uusien fossiilien ja muiden arkeologisten löytöjen tutkimiseen. Mutta ihmisen salaisuuden selvittämiseksi tarvitaan filosofian johtamaa monitieteisyyttä, sanalla sanoen historianfilosofiaa.

Suomalainen filosofi Matti Puolakka (1947-2018) on tietääksemme ainoana maailmassa luonut aikamme haasteita vastaavan historianfilosofian. Se on omaperäinen ja uusi, mutta ankkuroituu esihistoriatieteiden lisäksi lujasti aatehistoriaan. Ihmisolemukseen antaa näkökulmaa myös suurin kaunokirjallisuus.

Pertti Koskelan teos perustuu Puolakan näkemykseen. Se käy laajasti läpi myös esihistoriatieteiden mullistavia tutkimustuloksia, joita on tehty 1950-luvulta lähtien. Mukana on myös essee "Ihmisen ja eläimen ero" (4. luku), Heli Santavuoren johdannoksi kirjoittama artikkeli puolakkalaisesta historianfilosofiasta sekä Koskelan omakohtainen esittely Matti Puolakan elämäntyöstä ja henkilöstä.

Lisätietoja: https://humanpath.net
Pertti Koskela

Pertti Koskela

Pertti Koskela on tietokirjailija, lauluntekijä ja kaunokirjallisuuden kääntäjä. Hän on Uusi historia -yhdistyksen varapuheenjohtaja ja internetsivujemme päätoimittaja. Koskela on tehnyt uraauurtavaa tutkimustyötä mm. suomettumisesta, Suomen historiasta, Euroopan unionin laillisuuskriisistä, maailmantaloudesta ja esihistoriasta. Teos "Pelastuuko Euroopan unioni" perustuu pääosiltaan Koskelan tutkimuksiin.

Nyt julkaistava "Ehdotus ihmiskunnan uudeksi historiaksi, osa 1" on Pertti Koskelan kirjoittama, ja hänellä tulee olemaan keskeinen rooli myös tulevien osien kirjoittamisessa.

Koskelalla on myös kaunokirjallista tuotantoa. 1980-luvulla hänellä oli rock bändi (Pertsa ja Väärä osoite), joka esiintyi Vaihtoehtoliike Idun tilaisuuksissa ja julkaisi yhden LP-levyn, jonka kappaleista suurin osa oli Koskelan käsialaa. Hänellä on myös myöhempää tuotantoa ja hänen laululyriikkaansa on erityisesti kiitetty omintakeisuudesta ja syvällisyydestä.

Pertti Koskelan artikkeleita ja videopuheita Uusi historia -sivustolla:
https://humanpath.net/author/pertsa-k/

Uuden Suomen blogi:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/perttikoskela/

Twitter: @PertsaKoskela
Facebook: https://www.facebook.com/pertti.koskela.5

Joitakin Pertti Koskelan lauluja Vimeossa
https://vimeo.com/showcase/8203215

Uusi historia ry

Uusi historia ry (Ed.)

Uusi historia ry julkaisee editointeja ja tutkimuksia Matti Puolakan historianfilosofiasta sekä jäsentensä artikkeleita, henkilökohtaisia tarinoita ja kaunokirjallisia teoksia.

Lisätietoja:

https://humanpath.net/
https://newhistory.fi (englanninkielinen sivusto)
Twitter: @uusihistoria
Facebook: https://www.facebook.com/uusihistoria
Instagram: https://www.instagram.com/uusihistoria/

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite