Ihmiskunta ensin!

Ihmiskunta ensin!

Kohti eettistä sivilisaatiota

Heli Santavuori , Uusi historia yhdistys ry (Ed.)

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

64 sivua

ISBN-13: 9789527352090

Kustantaja: Uusi Historia Ry

Julkaistu: 15.02.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
6,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mitä aikaa elämme?
Mitä on tehtävä?

Elämme ihmiskunnan yhtenäistymisen aikakautta. Ihmiskunta selviytyy tai tuhoutuu yhdessä. Toistaiseksi itsetuho näyttää todennäköisemmältä kuin selviytyminen.

Mistä ihmislajin itsetuhoisuus johtuu? Se on tämän ajan suuri kysymys. Siihen vastaaminen on aikamme tärkein eettis-intellektuaalinen haaste.

Ihmiskunta voi selviytyä vain alkamalla rakentaa keskinäisiä suhteitaan itsetuntemuksensa varaan. Vain siten ihminen voi muodostaa harmonisen suhteen myös muuhun elolliseen luontoon. Ainoa eloonjäämisoppimme on tieto ihmisestä.

Tämä ohjelmakirjanen sisältää uuden ja omaperäisen näkemyksen nykymaailmaan: aikakauden vaihtumiseen, demokratian kriisiin ja siihen, miten nykyajassa on jo nähtävissä piirteitä tulevaisuuden globaaliyhteiskunnan muodostumisesta.

Tärkein pyrkimyksemme on yhdistää koko ihmiskunta keskustelemaan ja väittelemään historiansa perusopetuksista. Sitä varten esitämme myös joitakin käytännöllisiä ehdotuksia.

Ohjelmamme perustuu suomalaisen filosofin Matti Puolakan elämäntyöhön. Tekstissä on hyödynnetty hänen tekstiarkistoaan, muistiinpanojaan ja puheitaan, jotka hän jätti yhdistyksellemme arkistoitavaksi ja julkaistavaksi. Liitteenä mm. Matti Puolakan elämäntyön lyhyt esittely sekä tiivistelmä koko historiasta, eli ihmissuvun 2,5 miljoonaa vuotta jatkuneesta tiestä.


Ohjelma on luettavissa myös sivustollamme: humanpath.net
Heli Santavuori

Heli Santavuori

Ohjelma on toimitettu yhteistyönä Heli Santavuoren johdolla. Heli on Uusi historia ry:n hallituksen jäsen ja julkaisujen toimitussihteeri. Hän on Matti Puolakan pitkäaikainen ystävä ja työtoveri, kuten muutkin ohjelman kirjoittamiseen osallistuneet yhdistyksen jäsenet.

Heli on toimittanut Matti Puolakan kirjallisesta jäämistöstä kootun teoksen "Vain ihmisellä on historia". Hän päätoimittaa yhdistyksemme kuukausilehteä. Hän on julkaissut myös mm. baletti- ja liikuntaoppaita sekä haastattelukirjan Algerian sodasta.

Uusi historia yhdistys ry

Uusi historia yhdistys ry (Ed.)

Uusi historia ry julkaisee editointeja ja tutkimuksia Matti Puolakan historianfilosofiasta sekä jäsentensä artikkeleita, henkilökohtaisia tarinoita ja kaunokirjallisia teoksia.

Lisätietoja:

https://humanpath.net/uusi-historia-ry/
Facebook: https://www.facebook.com/uusihistoria

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite