Idän turkiskauppias

Idän turkiskauppias

Kadonneen valtakunnan aikakirjat 2

E. E. Leivo , Kirjallisuusseura Puustellin tarinat (Ed.)

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

216 sivua

ISBN-13: 9789515683366

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 02.10.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
12,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
- Vaikka sinulla olisi maailman terävin ja voimallisin miekka tai tarkin jousi, et pysty voittamaan tätä taistelua, koska sotaa ei voi käydä yksin. Sillä yksin sinä olet, soturiprinsessa Emerentia! samaani julisti.

Eletään vuotta 859. Näkymätön vastustaja punoo juonia Emerentian ja hänen veljensä Jaakon pään menoksi. Samaan aikaan Hämeeseen saapuu ylhäisen svealaispäällikön poika, nuori kauppias Rörik, joka on menettänyt omaisuutensa Laatokanlinnan verilöylyssä ja hautoo nyt kostoa. Kun hän sitten kohtaa metsässä Emerentian, molempien kohtalo on sinetöity.

Idän turkiskauppias on viikinkiaikaan sijoittuvan Kadonneen valtakunnan aikakirjat -romaanisarjan toinen osa, joka jatkaa kertomusta Hämeen armottomasta valtataistelusta.

Sekä Idän turkiskauppias että edeltävä osa Soturiprinsessa voittivat kunniamaininnan Päätalo-instituutin järjestämässä Möllärimestari-kirjoituskilpailussa 2019. Arviossaan kilpailutuomaristo kehui juonenkäänteiden hyvää sommittelua ja piti seikkailutarinaa koukuttavana.

"Kyseessä on perinteisen 'vanhanaikainen', puhdashenkinen seikkailukertomus 800-luvun Hämeestä. Kirjoittaja on luonut varsin onnistuneen varhaiseen historiaan sijoitetun elinympäristön eikä ainakaan tavallisella lukemisella yhtään historiaan sopimatonta kömmähdystä osu silmiin. Teksti on sujuvaa, helppolukuista, ihmiskuvaus mainiota." (Möllärimestari-kilpailun tuomariston arvio teoksista Soturiprinsessa ja Idän turkiskauppias).
E. E. Leivo

E. E. Leivo

Topias Leivon, kansankirjailijan ja perinteenkerääjän rakentamassa hirsituvassa lastuja Hämeen rikkaasta historiasta veistelee hänen lapsenlapsensa E. E. Leivo.

Leivo kirjoittaa vuoden 2019 Möllärimestari-kilpailussa kunniamaininnalla palkittua, viikinkiaikaan sijoittuvaa romaanisarjaa Kadonneen valtakunnan aikakirjat. Sarjan kolme ensimäistä osaa Soturiprinsessa, Idän turkiskauppias ja Kuninkaan testamentti ovat ilmestyneet helmikuussa 2021 myös kovakantisena yhteisnidoksena ja sähkökirjana.

E. E. Leivon nykyajasta kertova, katolisen kirkon mysteeriin sukeltava kauhuromaani Stigma ilmestyi helmikuussa 2020.

Kirjallisuusseura Puustellin tarinat

Kirjallisuusseura Puustellin tarinat (Ed.)

Puustellin tarinat -kirjallisuusseuran perustivat juhannuksena 2017 kirjoittajat A. Filppu, E. E. Leivo ja Aksel Sulka. Seuran tarkoituksena on edistää jäsenten kirjallista toimintaa julkaisemalla heidän teoksiaan ja järjestämällä kirjallisia tilaisuuksia. Seuran nimi juontaa juurensa Auttoisten kylässä sijaitsevasta Puustelli-nimisestä tilasta. Toiminnan inspiraatiolähteenä on Puustellissa asunut kansankirjailija Topias Leivo. Nettisivu: www.puustellintarinat.weebly.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite