Hyvinvointikalenteri

Hyvinvointikalenteri

Satu Andersson, Eeva Kanerva

Ruuanlaitto, hyvinvointi & terveys

Rengaskirja

116 sivua

ISBN-13: 9789523393905

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 24.09.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
22,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Elintapasairaudet ovat Suomessa lisääntyneet viime vuosina, vaikka tietotaitoa terveellisistä elämäntavoista ja niiden merkityksestä on kattavasti. Kirjoittajien tavoitteena oli etsiä ja analysoida jo olemassa olevaa tietoa motivaatiosta ja itseseurannasta elämäntapamuutoksessa sekä pohtia niiden välille yhteyksiä. Tästä syntyi hyvinvointikalenteri, joka perustuu tutkittuun tietoon itseseurannasta, motivaatiosta sekä niitä tukevista menetelmistä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että itseseuranta on merkittävässä osassa pysyvän elämäntapamuutoksen saavuttamista. Se on menetelmä, jolla voidaan arvioida omaa edistymistään. Myös motivaatio on välttämätön, jotta ajatus elämäntapamuutoksesta käynnistyy. Lisäksi sitä tarvitaan uusien valintojen tekemiseen sekä niiden ylläpitämiseen. Transteoreettinen muutosvaihemalli auttaa ymmärtämään, milloin ihminen on valmis aloittamaan muutoksen. Se kertoo myös repsahduksista, eli käännekohdista, joissa tehdyt päätökset vaikuttavat muutosprosessin jatkumiseen.

Kalenteriin tuotettiin kattavasti asiasisältöä hyvinvoinnin eri osa-alueilta, kuten liikunnasta, ravinnosta ja palautumisesta arjessa. Se on tehty motivoimaan käyttäjää hyödyntämään itseseurannan eri menetelmiä. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset taulukot, pohtimaan kannustavat kysymykset ja päiväkirjojen täyttämiset. Kalenterin avulla voi seurata elämäntapa muutostaan yhden vuoden ajan.
Satu Andersson

Satu Andersson

Satu on koulutukseltaan fysioterapeutti, tukihenkilö ja akupunktuurikko. Kuntoutustyössä hän lähestyy ihmistä psykofyysisenä kokonaisuutena, sillä voimavarojen tunnistamisella on tärkeä osa tavoitteiden saavuttamisessa. Esikoisteoksessaan kirjailija on päässyt tuomaan lukijoiden tietoisuuteen ohjeita ja apukeinoja elämäntapamuutoksen eri vaiheisiin. Hän on perehtynyt ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ajankäytön hallintaan sekä terapeuttiseen harjoitteluun. Kalenteri syntyi tarpeen ja kysynnän vuoksi ja siitä syntyikin loistava työväline niin kuntouskäyttöön kuin tavallisillekin käyttäjille.

Eeva Kanerva

Eeva Kanerva

Eeva on koulutukseltaan fysioterapeutti ja kiinnostunut erityisesti tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä. Eevan aktiivisen elämäntavan ja urheilutaustan vuoksi hän tuo esikoisteoksessaan julki vinkkejä siitä, kuinka lisätä aktiivista liikuntaa arjessa ja parantaa elämänlaatua kokonaisvaltaisesti. Kirjailija tuo teoksessa esiin, kuinka tavoitteita voidaan saavuttaa pienillä arkisilla teoilla ja valinnoilla. Perehdyttäen lukijan myös muutosvaihemallin kompastuskiviin. Eeva tuo kalenterin avulla personal trainerin jokaiselle kotiin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite