Hyppy

Hyppy

Päivi Ollikainen

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

232 sivua

ISBN-13: 9789528018797

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
12,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Se oli viimeinen niitti tähän arkkuun. Edessä on vain pimeää. Ympärillä hyinen, hukuttava meri. Minun on pakko hypätä. Ihan kohta on hypättävä.


Kaksi naista, kaksi eri sukupolvea, kaksi elämänkohtaloa, jotka kytkeytyvät toisiinsa. Iloa, toivoa, uskoa, mutta myös ahdistusta ja uupumista. Naiset kipuilevat lähisuhteissaan, ovat kykenemättömiä kohtaamaan konflikteja, väistävät mieluummin - ja väsyvät. Molemmat joutuvat äärirajoille, näköalat sumenevat. Mistä löytyy voimavaroja, vai musertuvatko naiset taakkojensa alle?

Mirjami, suurperheen äiti ja maalaistalon emäntä, puurtaa anopin vaativan katseen alla. Anoppi on vahva nainen, Karjalan evakkoja, jolle hämäläisen miniän tekemiset eivät tunnu kelpaavan. Mirjami kokee riittämättömyyttä, mutta ei jaksa eikä osaa pitää puoliaan. Mirjamia kannattelee luja, lapsenomainen usko Jumalaan ja tiivis yhteys sukuun.

Virpi, Mirjamin esikoistytär, toistaa äitinsä toimintamalleja eikä osaa nousta epäkohtia vastaan. Alkoholin sävyttämä perhe-elämä painaa häntä yhä syvemmälle epätoivoon ja uupumukseen. On kuin eläisi vankina omassa kodissaan. Onko hän itse luonut vankilansa? Jos on, niin missä on sen vankilan avain?
Hyppy on koskettava ja tarkkanäköisesti kirjoitettu selviytymiskertomus. Herkkäpiirteisten henkilökuvien ohella välittyy aidosti ajankuva 1960-luvulta nykypäiviin asti paljastaen samalla muutoksen yhteiskunnassa ja ihmisten elämässä. Ihmiset kohtaavat elämässään yhä samankaltaisia haasteita.
Hyppy on romaani vastoinkäymisistä, mutta myös niiden voittamisesta. Se luo vahvaa uskoa siihen, että ihmisen on mahdollista vaikuttaa elämänsä kulkuun ja siirtyä varjoista kadun aurinkoiselle puolelle.
Kristiina Nurminen, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjastonhoitaja, Tikkurila.
Päivi Ollikainen

Päivi Ollikainen

Päivi Ollikainen (s.1963 Vanaja) on vantaalainen filosofian maisteri. Hyppy on hänen esikoisteoksensa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite