Hongan Lassin sota

Hongan Lassin sota

Lauri Hongan muistelmat ja päiväkirjat sotien 1939 1945 ajalta

Tuomas Honka

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

21,3 MB

DRM: Ei kopiosuojausta

ISBN-13: 9789528076216

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.03.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
14,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Temmesläinen Lauri Honka vietti parhaat nuoruusvuotensa sotahommissa. 18-vuotiaana suojeluskuntapoikana hän aloitti talvisodan Limingassa siltavartijana. Viisi vuotta myöhemmin vuoden 1944 marraskuussa hänet kotiutettiin 23-vuotiaana ilmavoimien luutnanttina ja kolmen sodan veteraanina.
Lauri Honka teki jo talvisodan aikana muistiinpanoja ja vuoden 1942 alusta lähtien hän piti tarkkaa päiväkirjaa. Päiväkirjojen lisäksi hän kir-joitti sota-ajastaan myöhemmin erillisiä tarinoita, joita on tässä kirjassa liitetty päiväkirjojen lomaan aikajärjestyksessä. Mukana on myös pieni osa Laurin saamasta ja lähettämästä kenttäpostista.
Lauri Honka voitti tällä aineistolla Suomalaisen kirjallisuuden seuran ja Sota-arkiston järjestämän sotakirjeiden keruukilpailun vuonna 1994. Nyt materiaali on julkaistu, ja Lauri Hongan muistiinpanoista syntyi yhtenäinen nuoren miehen kertomus viime sotiemme ajalta.
Päiväkirjojen tekstiä on tarkennettu ja kommentoitu alaviitteillä. Kirjassa on myös erillisiä katsauksia sotatilanteen etenemisestä, jotta Lauri Hongan sotavaellus olisi helpompi sijoittaa suurempaan viitekehykseen. Kirjassa on runsas henkilökohtainen kuvitus.

"Tarinat alkavat itsestäkin tuntua uskomattomilta. Etenkin noilla lentävillä ruumisarkuilla lentäminen oli melkoinen kokemus. Pääasia oli, että annetut tehtävät täytettiin niin hyvin kuin kulloinkin voitiin, ja vakaviakaan vaiheita ei väistetty. Ilo otettiin irti silloin, kun se oli saatavissa. Olimme silloin nuoria ja elimme nuorten lailla aina, kun siihen oli mahdollisuuksia. Tämän muistakoon jokainen, joka näitä muisteluksiani lukee. Ikäpolvemme nuoruuteen kuului SOTA. Elämä sotareissullani oli ajoittain värikästä ja ainakin vaihtelevaa."
Tuomas Honka

Tuomas Honka

Tuomas Honka on rovaniemeläinen taiteen maisteri ja Lauri Hongan poika.

Yhden miehen kertomus, koko sukupolven kokemus

Agricola - Suomen humanistiverkko

heinäkuuta 2019

Teos edustaa siis mikrohistoriaa puhtaimmillaan; se on todistusvoimainen kuvaus 1920-luvulla syntyneen sukupolven nuoruudesta. Kuvitus, jossa on käytetty sekä Hongan omia sodanaikaisia kuvakokoelmia että SA-kuvagalleriaa, tukee tekstiä hyvin. Tällaisia kirjoja soisi toimitettavan muissakin suomalaisissa suvuissa.

Isä, poika ja sota – Tuomas Hongan teoksen kautta avautuu näköala so­ta-ai­kaan

Lapin Kansa

syyskuuta 2019

Tuomas Honka on toimittanut isänsä jäämistöstä teoksen, jossa yhden ihmisen kautta avautuu näköala suomalaisten sodanaikaiseen kokemushistoriaan.

Isä, poika ja sota – Tuomas Hongan teoksen kautta avautuu näköala sota-aikaan

Lapin Kansan - professori Marja Tuominen

lokakuuta 2019

Lauri Honka on kirjannut sodanaikaiset kokemuksensa henkilökohtaisiiin sotapäiväkirjoihin, täydentänyt niitä muistelmillaan. Tuomas Honka on toimittanut isänsä jäämistöön perustuvan teoksen, jossa yhden ihmisen kautta avautuu laajempikin näköala suomalaisten sodanaikaiseen tunnemaisemaan ja kokemushistoriaan. Kirjassa on useita kerronnan tasoja ja niistä keskeisin ovat Hongan Lassin sotapäiväkirjamerkinnät.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite