Homo Petroleum kuvaa modernismin ristiriitaisuuksia, vaikeasti hallittavia yhteiskunnan ilmiöitä. Teoksessa mystiseen hallintoon a saapuu lakimies nimeltä William Hayes. Hän yrittää saada selkoa uutena tulokkaana hallinnon a toimintatavoista, mutta kohtaa outoja esteitä: varsinaisia päättäjiä hän ei tapaa ollenkaan, ainoastaan alempia virkamiehiä, jotka tuntuvat olevan suoraan vallankahvassa.
Hayes tuntuu haluavan valtaa ja pääseekin päättämään lopulta asioista maailman johtopaikalla, hallinnossa a, mutta se tapahtuu suurin kustannuksin.
Tenho N: "Minulle kirjan täytyy olla muutakin kuin tarina. Kirja täytyy olla taideteos. Opetus, esimerkki, malli, uusien ajatusten lähde. Taideteoksen kirjasta tekee sen sisältämä uusi ajatus, uusi tapa kertoa, uusi tapa jäsentää kirjan kuvaama aika. Uudella ajatuksella tarkoitan tässä ajatusta, joka on kaikkien huulilla mutta jota ei kukaan ole kertonut sanoiksi. Minulle on tärkeää härkkiä ihmisten 'muurahaispesiä'. Lisäksi minulle tuntuu olevan tärkeää tallentaa se, miltä tässä ajassa eläminen tuntuu. Minulle kaunokirjallinen teos tarkoittaa impressionistista teosta jossa vaikutelma nousee ohi sommittelun ja yksityiskohtien."
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.