Hjärteblod på rymmen

Hjärteblod på rymmen

Björn G A Donobauer , René Märtin (Ed.)

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

136 sivua

ISBN-13: 9789524980494

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.09.2008

Kieli: ruotsi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
16,96 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Att ge ut en diktbok i en tid som vår kan verka dumdristigt. Vem läser sånt? Vem köper böcker? Särskilt som författaren själv inte är riktigt säker på vad »poesi« egentligen står för. Poesin har en formbredd och en mångsidighet som gör den till forum för allt mellan himmel och jord. Och mellan tanke och ord.

Jag lärde mig aldrig måla eller teckna. Men genom närhet till ett antal språk och ett liv till stor del använt inom alla möjliga former av kommunikation har hjärtat tränat sig att använda ord som vore de färg och penslar. Dina öron är min palett.

Vi läser för att veta att vi inte är ensamma. Jag skriver när jag är ensam, men inte därför att jag är det. Det jag har att säga är allmänmänskligt, men sagt på mitt eget, kanske oefterhärmliga sätt. De dikter jag valt ut för denna volym utgör ett kaleidoskop. Du ser vad du vill och kan. I mötet med läsaren blir orden sig själva och släpper taget om mig, men griper kanske dig.

Mitt hjärteblod är på rymmen
Ser du det, så hälsa det från mig.

Björn G A Donobauer
Björn G A Donobauer

Björn G A Donobauer

Björn G A Donobauer, född i Steiermark, Österrike 1946 men bosatt i Sverige sedan 1955 bor i Håtuna utanför Stockholm. Detta är hans första diktbok men han har varit verksam som skribent, debattör och författare sedan mitten på sjuttiotalet.

René Märtin

René Märtin (Ed.)

René Märtin, född i Tyskland 1971, bor och verkar i Hamburg. Hans essäer, uppsatser, reserapporter och dikter har publicerats i tidningar och tidskrifter i Tyskland, Sverige och Irland
samt i fackpress. Han har nyss utkommit med en diktbok som hösten 2008 utkommer i en svensk utgåva. René Märtin är utgivare av Björn G A Donobauers »Hjärteblod på rymmen«.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite