Hippi ja kommunisti

Hippi ja kommunisti

Metkaa teini- ja opiskelijaelämää 1960-luvulla ja 1970-luvun alussa

Ilkka Ronkainen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

296 sivua

ISBN-13: 9789528008446

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.02.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
29,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja kertoo vuosista 1964-1973. Oppikoulun neljäsluokkalainen muuttaa Pohjois-Karjalasta Hyvinkäälle. Hän omaksuu nopeasti uuden kaupunkikulttuurin ja innostuu nuorison musiikkivallankumouksesta. Konvien järjestäjänä Poika oppii tuntemaan Suomen popbändien managerit ja pääsee maailman huippubändien konsertteihin. Hippi-ideologia saa Pojan valtaansa. Koulunkäynti jää taka-alalle. Elämän ykkösasioita ovat rokki, rakkaus ja bilettäminen. Viime hetkellä poika herää lukemaan ylioppilaskirjoituksiin ja saa ylioppilaslakin murheellisin seurauksin.
Poika pääsee opiskelemaan yhteiskuntatieteitä Turun Yliopistoon. Valtion takaaman opintolainan turvin hän voi aloittaa opinnot. Eletään akateemisen vapauden kulta-aikaa. Tämä sopii hyvin Pojalle, kun hän saa päättää itse, mitä opiskelee ja mihin tahtiin. Poika löytää yliopistolta rakastettunsa, joka saa hipin pysymään kaidalla polulla.
Kesätöissä Ruotsissa Poika kokee ruotsalaisen yhteiskunnan rasistisuuden. Suomalaisia syrjitään kuin mustia Amerikassa, mutta Ruotsissa ansaitut rahat mahdollistavat suurten unelmien toteuttamisen. Hän menee Englantiin Isle of Wightille maailman suurimmille pop-festivaaleille ja hipiksi Amsterdamiin. Poika tajuaa viikon hippielämän jälkeen, että hippiys ei ole hänen elämänsä unelma.
Marxin aatteet saavat Pojan pauloihinsa. Hän liittyy sosiologian marxilaiseen ryhmään ja on perustamassa Turun Marxilaista Opiskelijoita, mutta pettyy kommunistiseen puolueeseen. Kokopäivätoiminen vallankumouksellisuus ei jätä aikaa opiskelulle ja opinnot jäävät gradua vaille valmiiksi, kun hän muuttaa vaimonsa valmistuttua Lappeenrantaan.
Ilkka Ronkainen

Ilkka Ronkainen

Valt. maisteri Ilkka Ronkainen on Tuupovaarassa syntynyt eläkkeellä oleva liikkeenjohdon konsultti, joka teki elämäntyönsä julkishallinnon liikkeenjohdon konsulttina. Ennen konsultin uraansa Ronkainen oli Lappeenrannassa kokopäivätoiminen kommunistipoliitikko. Hänet valittiin Lappeenrannan kaupungin valtuustoon toiseksi nuorempana vuonna 1977. Hän teki gradunsa Lappeenrannan asuntotuotannosta 1967-74, jonka tulokset salattiin aikanaan. Ronkainen viettää eläkepäiviään Armeniassa kirjoittaen kirjoja omasta elämästään. Hänen esikoisteoksensa oli hänen isästään kertova kirja Rahikainen -sotajermun siviilitarina, joka julkaistiin vuonna 2017.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite