Hiien hurtta

Hiien hurtta

Yrttinoitatarinoita villistä Karjalasta

Varpu Tavi

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

148 sivua

ISBN-13: 9789526846736

Kustantaja: Lachender Fuchs

Julkaistu: 22.05.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
80%
17,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mummolaakso on kortteli Joensuussa Pohjois-Karjalassa. Se on lintukoto, jossa asuvat ihmiset vielä pitävät huolta toisistaan ja elävät parhaansa mukaan enimmäkseen ihmisiksi. Vuohenputkinotkon emäntä, eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja Aino on Mummolaakson yrttinoita, parantajaksi elämän kutsuma terveyssalapoliisi, etiäisten näkijä ja kaappifilosofi. Ainon heimoon kuuluvat kasvit, eläimet ja ihmiset. Ainon koira Hupi on salapoliisikoira, totuudenvingahtelija ja Ainon tontin vartija. Ainon läheisin ystävä on viinaanmenevä ja vinoviettinen Kepa, joka taas kerran potee sydänsuruja. Eikä tarina kertoisi villistä Karjalasta, jollei mukana eläisi myös tuonpuoleisia kulkijoita. Ainon isomummo Jelena-buabo vahtii, että Vuohenputkinotkon pitämyspuuta lyylitään ja muitakin karjalaisia perinteitä vaalitaan, ja ettei Aino sorru itsekkyyden ja tyhmyyden tielle.
  Loppukesän ja alkusyksyn päivinä Mummolaakson rauhaa järkyttävät koirankakkoihin piilotetut lasinsirpaleet...
Varpu Tavi

Varpu Tavi

Varpu Tavi on karjalaisten runonlaulajien jälkeläinen, luonnon hiljaisuudessa viihtyvä puolierakko, metsien huminasta haltioituja sekä päivänsäteitten ja menninkäisten kuiskuttelujen kuuntelija.

Tekemähän terveyttä, rauhoa rakentamahan

Karjalainen, Eija Komu

heinäkuuta 2023

Kansanperinteen viisaudelle rakentuvan Hiien hurtan miljöönä on Joensuu, jossa "ihmiset vielä (enimmäkseen) ovat ystävällisiä toisilleen". Mummolaakso on kaupungin fiktiivinen perukka keksittyine henkilöhahmoineen ja tapahtumineen.
(...) Varpu Tavin dialogi on luontevaa ja ilmeikästä. (...) Hiien hurtta on aurinkoinen, hyväntahtoinen ja hyvää tekevä teos. (...) Se lellii, lempeydellä, karaisee karpaloilla ja parantaa pahat paukamat.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite