Herra Venuksen (1884) päähenkilö Raoule on mieheksi pukeutuva yläluokkainen nainen, joka ottaa rakastajakseen köyhän kukantekijän. Sukupuoliroolit käännetään ylösalaisin, ja mies esitetään esineellistettynä taideteoksena. Aikaansa edellä olevan teoksen keskeisenä teemana on päähenkilöiden välinen monitasoinen valtasuhde.
Kirja aiheutti ilmestyessään skandaalin. Sen katsottiin loukkaavan yleistä moraalia, ja siitä julkaistiin pian sensuroitu versio. Suomennos perustuu alkuperäiseen, sensuroimattomaan teokseen.
Ranskalainen Marguerite Eymery (1860-1953), kirjailijanimeltään Rachilde, oli epäsovinnainen sosiaalisten normien ja sukupuoliroolien kyseenalaistaja. Hän pukeutui miesten vaatteisiin ja käsitteli tuotannossaan usein sukupuoli-identiteettejä ja poikkeavia seksuaalisuuden muotoja.
Baudelaireenkin verrattu Rachilde kuului ranskalaisen symbolismin ja dekadenssin kirjailijoihin, jotka hylkäsivät realismin ja arkitodellisuuden, tarkastelivat maailmaa vertauskuvien ja aistikokemusten kautta ja suosivat moraalittomina pidettyjä aiheita.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.