Georges
Suosittu

Georges

Alexandre Dumas, Janne Siren, kääntäjä

Romaanit & novellit

Kovakantinen

444 sivua

ISBN-13: 9789526898124

Kustantaja: Laatukäännös Jas

Julkaistu: 07.03.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
29,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Vihdoinkin joidenkin arvostelijoitten Alexandre Dumas vanhemman parhaana pitämän kirjan voi saada myös suomenkielisenä.

Dumas kertoo Napoleonin ajan loppuvaiheeseen ajoittuvan nuoren miehen jännittävän kasvutarinan seikkailuineen romantiikalla höystettynä.

Tarina kertoo Ranskan siirtomaahan syntyneestä mulatista, hänen elämästään lapsena Ranskan alaisena olleella Île de Francella keskellä Ranskan ja Englannin valtataisteluja, kasvuvuosista Pariisissa ja paluusta Englannin valtaan siirtyneelle kotisaarelle, uudelta nimeltään Mauritius.

Kirja on ainoa, jossa Dumas puhuu rasismista, joskin osin ristiriitaisesti. Dumas oli itse isänäitinsä puolelta musta, joten mukana lienee myös hänen omia kokemuksiaan.
Alexandre Dumas

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas vanh.
Kaikkien tuntema Monte Criston Kreivin ja Kolmen Muskettisoturin kirjoittaja.

Alexandre Dumas syntyi 24. heinäkuuta 1802 Pariisin lähistöllä. Hänen isänsä oli aatelinen Napoleonin kenraali, joka oli syntynyt Saint-Dominiquella (Haiti) ranskalaisen markiisin ja afrikkalaisen orjan lapsena. Isoisä muutti Ranskaan Alexandre Dumasin isän ollessa lapsi ja samalla vapautti hänet. Dumasin isoäiti jäi Saint-Dominiquelle.

Alexandre Dumasin isä kunnostautui kenraalina Napoleonin sodissa, mutta köyhtyi myöhemmin ja kuoli pojan ollessa neljävuotias. Äiti onnistui rahapulasta huolimatta kuitenkin kouluttamaan hänet yksityiskoulussa, missä hän osoitti jo silloin lahjansa kirjoittajana.

Ajan myötä Alexandre Dumasista tuli erittäin tuottelias kirjailija. Hänen arvioidaan kirjoittaneen kaiken kaikkiaan yli 300 kirjaa eli yli 100 000 sivua romaaneja, tarinoita, näytelmiä ja matkakertomuksia. Ranskalainen romaanikirjallisuus oli Dumasin aikana Euroopan suosituinta ja hänen kirjojaan onkin käännetty ja käännetään usein vieläkin lukuisille kielille.

Dumas teki useita pitkiä matkoja erityisesti aikoina, jolloin hän oli vallanpitäjien epäsuosiossa ja kirjoitti näiltä matkoilta matkakertomuksia. Matkakertomuksissa esiintyy myös Suomi osana hänen kirjaansa En Russie, missä hän kertoo mm. matkas-taan Laatokan länsipuolitse ja käynnistään Valamon saarilla.

Dumasin suhteesta Catherine Labayn kanssa hänellä oli yksi poika, hänkin nimeltään Alexandre (Dumas nuorempi). Tämän lisäksi hänellä tiedetään olleen ainakin kolme muuta avioliiton ulkopuolista lasta. Myös Alexandre Dumas nuorempi oli tunnettu kirjailija. Hänen tunnetuin teoksensa lienee Kamelianainen.

Alexandre Dumas ansaitsi eläessään suunnattomia määriä, mutta hän osasi myös tuhlata. Hän kuolikin rahattomana joulukuussa 1870. Hänet haudattiin alunperin syntymäkaupunkiinsa, mutta presidentti Jacques Chirac siirrätti vuonna 2002 hänen tuhkansa Pariisin Panthenoniin.

Dumasin täydellisempi elämänkerta on kirjoitettu moneen kertaan. Täältä löytyy ranskaksi yksi lyhyehkö versio:
http://www.dumaspere.com/pages/vie/biographie.html

Janne Siren, kääntäjä

Janne Siren, kääntäjä

Janne Sirén on Turun yliopistossa koulutuksensa saanut ranskan kääntäjä.

Ennen tätä kirjaa hän on tehnyt erilaisia pienempiä käännöstöitä ja kääntänyt Venäjän vallankumouksesta ja Suomen 1918 sodasta kirjoitetun Henry Laporten kirjan, suomalaiselta nimeltään "1918 Ranskalaisin Silmin, Pietari-Helsinki-Tampere".

Työn alla on runsaasti materiaalia ranskalaisista juustoista ja perinteisestä viininmaistelusta. Niiden julkaisumuoto on vielä harkinnassa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite