George Herbert Mead on hyvin tunnettu teoreetikko etenkin sosiaalipsykologian ja sosiologian alueella. Häntä pidetään John Deweyn kanssa yhtenä Amerikan pragmatismin perustajista ja symbolisen interaktionismin (Herbert Blumerin antama nimitys Meadin työlle) pääasiallisena inspiroijana. Meadin teoriaa on kutsuttu myös sosiaaliseksi behaviorismiksi. Hänen työnsä ovat inspiroineet muun muassa sosiologi Ervin Goffmania, joka jalosti omaa näyttämömetaforaansa perustuvaa teoriaa juuri Meadin symbolista vuorovaikutusta käsitelleiden teorioiden pohjalta. Myös Jürgen Habermas on käyttänyt Meadin teorioita omassa kommunikatiivisen toiminnan teoriassaan.
Tässä kirjassa on esitetty Meadin sosiaaliseksi behaviorismiksi nimitetyn teorian keskeiset käsitteet ja idea pähkinänkuoressa. Kirjan lukija ymmärtää miten Mead esitti mielen, itsen, minuuden ja yhteiskunnan syntymisen sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.
Meadin teoriaa on selvennetty esimerkkien kautta niin, että lukija saa hyvän käsityksen Meadin ajatuksista suhteellisen helposti. Tämä kirja on siis erinomainen johdatus Meadin ajatteluun, joka voi inspiroida tutustumaan Meadin teorioihin laajemminkin.
Ari-Pekka Skarp on psykologi, dialoginen työnohjaaja ja teollisen johtamisen insinööri, joka on perehtynyt erityisesti modernien kompleksisuustieteiden ja vuorovaikutusteorioiden soveltamiseen valmennuksessa, ohjauksessa, johtamisessa ja organisaatiokehityksessä.
Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.