Fotosynteesi
Suosittu

Fotosynteesi

Päivi Sarvikas, Marjaana Suorsa, Eevi Rintamäki, Elina Vapaavuori, Eva-Mari Aro, Esa Tyystjärvi

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

304 sivua

ISBN-13: 9789515680891

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.07.2017

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
65,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Fotosynteesi on ensimmäinen suomenkielinen tietoteos mekanismista, joka tuottaa ihmiskunnalle ravinnon ja hengitykseemme tarvittavan hapen. Myös fossiilisten polttoaineiden sisältämä energia on fotosynteesin sitomaa aurinkoenergiaa. Kirja esittelee syanobakteerit, levät ja kasvit, fotosynteesin evoluution, ilmastonmuutoksen vaikutuksen fotosynteesiin, fotosynteesiin pohjautuvan bioenergian tuotannon sekä alan keskeisimmät tutkimusmenetelmät. Fotosynteesi on ajankohtainen aihe, sillä ihmiskunnan tulevaisuus vaatii ekologisesti kestävän energian- ja ruoantuotannon kehittämistä.

Fotosynteesi on kattava ja ajantasainen tietoteos, jonka kirjoittajat ovat kansainvälisesti tunnettuja fotosynteesitutkimuksen huippunimiä. Kirja sisältää runsaasti värikuvia ja graafisia esityksiä. Kirja on suunnattu korkea-asteen koulutukseen. Se soveltuu myös toisen asteen syventäviin opintoihin sekä käsikirjaksi opettajille ja bioenergiasta kiinnostuneille.
Päivi Sarvikas

Päivi Sarvikas

Fotosynteesi-kirja on syntynyt Turun yliopistossa. Kaikki kirjan tekemiseen osallistuneet työryhmän jäsenet ovat fotosynteesitutkijoita.

Kirjan päätoiminen kirjoittaja, toimittaja ja taittaja FT Päivi Sarvikas on tutkinut erityisesti fotosynteesin fotoinhibitiota.

Dosentti Marjaana Suorsa on tutkinut erityisesti valoreaktio II -kompleksin biogeneesiä.

Professori Eevi Rintamäki on tutkinut erityisesti fotosynteesin hiilensidonnan mekanismeja ja fotosynteesissä toimivien proteiinien fosforylaatiota sekä viherhiukkasen redoks-yhdisteiden merkitystä kasvien soluviestinnässä.

Dosentti Elina Vapaavuori on perehtynyt erityisesti fotosynteesin, ekofysiologian, ilmastonmuutoksen ja puun ominaisuuksien tutkimiseen.

Akateemikko Eva-Mari Aro on tutkinut erityisesti fotosynteesin valoreaktioita sekä niitä katalysoivia pigmentti-proteiinikomplekseja.

Dosentti Esa Tyystjärvi on tutkinut erityisesti fotosynteesin fotoinhibitiota, fotosynteesissä tapahtuvaa energiansiirtoa ja elektroninsiirtoreaktioita.

Kirjan kuvitustyöstä pääasiassa vastaava FT Anna Lepistö on tutkinut erityisesti viherhiukkasen redoks-säätelyä.

Marjaana Suorsa

Marjaana Suorsa

Eevi Rintamäki

Eevi Rintamäki

Elina Vapaavuori

Elina Vapaavuori

Eva-Mari Aro

Eva-Mari Aro

Esa Tyystjärvi

Esa Tyystjärvi

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite