FIFTY - FIFTY- Integraatioprosessini hollantilaisesta suomalaiseksi

FIFTY - FIFTY- Integraatioprosessini hollantilaisesta suomalaiseksi

Pieni kuvallinen historiikki

Willem Krijgsman

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

156 sivua

ISBN-13: 9789528093213

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.03.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
59,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Fifty-fifty, integraatioprosessini hollantilaisesta suomalaiseksi on pieni, kuvallinen historiikki ja selviytymiskertomus matrikkelikuvataiteilija, sisustusarkkitehti Willem Krijgsmanin (s.1953) integraatio-prosessista.
Hän kertoo, kuinka hän päätyi ensimmäiselle matkalleen Suomeen (1978) ja jäi pysyvästi (1981). Millaisten vaiheiden kautta, ja erityisesti paneutumalla suomalaiseen kulttuuriin, hän on löytänyt tasapainon syntymämaansa ja kotimaansa välillä, fifty-fifty.
Historiikki on ainutlaatuinen, koska se on kuvallinen kertomus integraatioprosessista. Se käsittelee hänen sopeutumistaan uuteen kotimaahansa erityisesti Suomen kultakauden maalaustaiteen kautta. Hänen kertomuksensa ovat kertomuksia elämän vaiheista, tapahtumista ja kehityksestä, jotka hän on lämpimästi ja positiivisesti kuvannut.
Kuvallisuus on historiikin upea, olennainen osuus. Hänen taideteoksensa, symboliset värikynä-maalauksensa, ovat intertekstuaalisia kollaaseja.
Teokseen sisältyy kattava kuvakooste pidetyistä näyttelyistä pääasiassa helsinkiläisissä gallerioissa, myös muualla Suomessa. Erityisen vaikuttava on hänen viimeisin teossarjansa ”Virralla”.
Willem Krijgsman

Willem Krijgsman

Willem Krijgsman (s.1953) on hollantilainen, Delftistä kotoisin oleva sisustusarkkitehti ja matrikkelikuvataiteilija. Hän on opiskellut Rotterdamissa, Taideakatemiassa ja Suomeen tutustunut vaihto-oppilasaikanaan Helsingissä v.1980. Tuolloin hänessä heräsi kiinnostus suomalaiseen arkkitehtuuriin ja kuvataiteeseen. Valmistuttuaan sisustusarkkitehdiksi hän hakeutui työskentelemään Suomeen ja on asunut Suomessa vakituisesti v:sta 1981. Ensin pääkaupunkiseudulla ja v:sta 2008 alkaen ja edelleen Kanta-Hämeessä, Riihimäellä.
Kuvataidetta eri muodoissaan Willem Krijgsman on tehnyt vapaa-ajallaan aina ja vähitellen taide on muuttunut hänen päätyökseen. Taidenäyttelyitä hän on pitänyt säännöllisesti Helsingissä vuodesta 1986 alkaen ja sittemmin muuallakin. Vuonna 2002 hänet oli kutsuttu pitämään yksityisnäyttely Helsingin Juhlaviikoilla osana ”Art goes kapakka”- näyttelysarjaa. Hänen taidenäyttelynsä on huomioitu aina myös lehdistössä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite