Europaeus 1883

Europaeus 1883

Ilkka Huovio

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

1,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528078302

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.06.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja taustoittaa vuoden 1883 näkökulmasta Savitaipaleella vuonna 1820 syntyneen kulttuurivaikuttaja D.E.D. Europaeuksen (k.1884) elämäntyötä lapsuudesta vanhuusikään saakka. Hänen toimintansa perustana oli jatkuva tiedon hankkiminen kansanrunouden, kielitieteen, arkeologian ja laajemminkin koko kulttuurimme alueilta yhteisöjen, kansojen ja ihmiskunnan parhaaksi.
Kansanrunouden kerääjänä hän merkittävällä tavalla oli tukemassa tohtori Elias Lönnrotin toimittaman Kalevalan uuden version syntyä (1849). Myös sen arviointiin Europaeus osallistui. Hänen suhdettaan työtoveriinsa ja "oppi-isäänsä" professori, kanslianeuvos Elias Lönnrotiin on kuvattu tarkasti.
Europaeuksen matkat Suomessa, Venäjällä ja Ruotsi/Norjassa avautuvat aiempaa perusteellisemmin. Samoin hänen laaja tutkija- ja ystäväpiirinsä. Myös hänen luontosuhteestaan ja rakkauselämästään kerrotaan ensi kertaa elävästi.
Ilkka Huovio

Ilkka Huovio

Filosofian tohtori Ilkka Huovio on perehtynyt savitaipaleisena D.E.D. Europaeuksen syntymäseutuun ja elämäntyöhön 1950-luvulta lähtien. Tehdyn yliopistollisen, paikallisen ja oman tutkimustyön pohjalta hän on työstänyt kulttuurihistoriallisen kokonaisteoksen Europaeuksen elämän tärkeimmistä vaiheista.
Huovio on toiminut Helsingin yliopiston (1969-1985) ja Taideteollisen korkeakoulun eri viroissa (1985-2006), viimeksi professorina. Vuodesta 2000 hän ollut Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan dosentti, jona hän edelleen jatkaa.
Vuonna 2017 Huovio sai kanslianeuvoksen arvonimen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite