Esi-isien maassa

Esi-isien maassa

Matti Taina

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

9,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789515686718

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.07.2017

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
16,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Historiallinen sukuromaani Esi-isien maassa -kirja kertoo Inkeristä tulleen Tainan perheen jäsenten elämästä Suomessa, heidän kotoutumisesta uuteen isänmaahan ja Helsinkiin ja heidän tekemistään matkoista tarunhohtoiseen Inkerinmaahan. Kirjassa tuodaan esiin myös Stalinin Suomesta palanneisiin inkeriläisiin kohdistama julma kosto ja Inkerinmaan suunnitelmallinen tyhjentäminen suomalaisista ja sen asuttaminen venäläisillä.
Kirja kertoo myös Suomen sodan jälkeisestä henkisestä ja taloudellisesta noususta ja kylmän sodan aikaisesta poliittisesta kamppailusta Neuvostoliiton kanssa ja Suomen yhdestä ihmeestä, kuinka Suomesta tehtiin raskaiden sotavuosien jälkeen ennätysajassa pohjoismainen hyvinvointivaltio.
Esi-isien maassa -kirja on jatkoa Hyvästi Inkeri -kirjalle (2015), mutta samalla se on myös itsenäinen teos.
Kirja on kunnianosoitus sitkeälle Inkerin kansalle, joka hajotettiin taivaan tuuliin, inkeriläisille, jotka rakensivat elämänsä uudessa maassa tai karkotuspaikassa sekä viisaalle äijälleni Matille, mummolleni Eevalle, isälleni Reinolle ja sedilleni Väinölle ja Vihtorille, jotka ahkeralla työllä ja opiskelulla menestyivät hyvin uudessa kotimaassaan, esi-isiensä maassa. Teos kunnioittaa noin 1 600 inkeriläisen vapaaehtoisen sotilaan taistelua Suomen vapauden puolesta ja sotaveteraanien isoserkkuni Juho Myllärisen ja Arvo Mullon muistoa.
Matti Taina

Matti Taina

Esi-isien maassa -kirja on turvallisuuspäällikkö ja historian harrastaja Matti Tainan toinen teos historialliseen sukukronikkaan, jonka ensimmäinen osa Hyvästi Inkeri ilmestyi vuonna 2015.
60-vuotias kirjailija on tutkinut ja lukenut historiaa koko aikuisen ikänsä. Sukunsa vaiheitä hän on tutkinut noin 15 vuoden ajan. Historian ja kirjoittamisen lisäksi Taina harrastaa lintujen tarkkailua, valokuvausta, sienestystä ja siirtolapuutarhamökkeilyä.

Rehellinen ja kaunistelematon tarina suvun matkasta

Inkeriläisten Viesti

marraskuuta 2017

Kirjailija Matti Taina on lyhyellä ajalla julkaissut kaksi merkittävää inkeriläisyyttä käsittelevää teosta […] Historiallinen sukukirja kertoo inkerinsuomalaisen Tainan perheen elämästä ja kokemuksista viime sotien ajalta Inkerinmaalla ja Suomessa 1950-luvulta nykypäivään […] Taina on kirjoittanut tarkasti, muistanut yksityiskohtia, merkinnyt kuulemansa muistiin. Näistä voi olla kiitollinen […] Matti Tainan kirja ansaitsee suuren kiitoksen ja sen toivoisi löytävän tiensä monen kantasuomalaisen, kuin myös inkerinsuomalaisen kodin kirjastoon lasten ja lastenlasten luettavaksi.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite