Eroon hengellisestä väkivallasta

Eroon hengellisestä väkivallasta

Demokratiavajetta ja ihmisoikeusloukkauksiako uskonyhteisöissä?

Maija-Leena Rova

Yhteiskunta & politiikka

ePUB

497,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528016472

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.02.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Valtiotieteiden tohtori Maija-Leena Rova analysoi tässä kirjassa monipuolisesti syitä uskonyhteisöjen hengelliseen väkivaltaan. Sen takapiruna ovat yleensä fundamentalistisen tiukat opilliset tulkinnat. Niistä seuraa epädemokraattista johtamista ja ihmisoikeusloukkauksia. Rova vertaa mielenkiintoisesti uskonyhteisöjen ja poliittisten liikkeiden toimintatapoja toisiinsa.
Kirjan fundamentalistisia esimerkkiuskonyhteisöjä ovat jehovantodistajuus, vanhoillislestadiolaisuus ja helluntailaisuus. Rovan edellinen kirja, Uskonsota keittiössä, kuvasi vanhoillislestadiolaisuudesta eronneiden tuskallisia eroamis- ja selviytymisprosesseja. Eroon hengellisestä väkivallasta -kirjassa siirrytään askel eteenpäin: miten uskonyhteisöt voivat päästä eroon hengellisestä väkivallasta?
Kirja päättyy 14 toimenpide-ehdotukseen laajoine perusteluineen. Hengellistä väkivaltaa ”kierretään kuin kissa kuumaa puuroa” toisin kuin urheilun ja kulttuurialan epäeettisiä toimintatapoja. Julkisen vallan ja luterilaisen kirkon on syytä ryhtyä toimenpitesiin myös hengellisen väkivallan kitkemiseksi.
Hengellinen väkivalta ei ole kenenkään etu, vaan se aiheuttaa merkittäviä ongelmia ja kustannuksia – kuten mielenterveysongelmia, päihteiden väärinkäyttöä ja työttömyyttä – uhreille ja yhteiskunnalle. Hengellinen väkivalta ei saa polkea alleen uskonnon- ja omantunnonvapautta.
Maija-Leena Rova

Maija-Leena Rova

Maija-Leena Rova kasvoi vanhoillislestadiolaisessa perheessä ja sai voimakkaan uskonnollisen kasvatuksen. Hänen vanhempansa erotettiin yhteisöstä opillisten kiistojen takia – samalla Maija-Leena vapautui lopulta ankarasta uskonyhteisöstä. Vuonna 2016 Rova julkaisi Uskonsota keittiössä kirjan, jossa yhteisöstä eronneet kuvaavat tuskallisia eroamisprosessejaan.Tämä uusi kirja – Eroon hengellisestä väkivallasta – kertoo ratkaisuista, joilla uskonyhteisöt voivat päästä eroon hengellisestä väkivallasta.
Rova on väitellyt yritysten sosiaalisesta vastuusta. Väitöskirja on sukua Eroon hengellisestä väkivallasta -kirjalle, koska molemmissa on kyse sosiaalisesta vastuullisuudesta muita kohtaan.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite