Ensin ehti Turun Päivälehti
Suosittu

Ensin ehti Turun Päivälehti

Turun Päivälehden hidastetun kuoleman kymmenen viimeistä vuotta

Lauri Oilinki

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

244 sivua

ISBN-13: 9789523180345

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.12.2014

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
17,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Turun Päivälehti ehti elää ja vaikuttaa kolmella vuosisadalla. Lehti perustettiin 1898 ja se kuoli lopullisesti tammikuun lopussa 2001. Lehti ennätti siten uuden vuosituhannen ensimmäiseksi lehtikuolemaksi.

Turun Päivälehden vimeiset vuodet olivat kipeää kamppailua mustaa mörköä, lehtikuolemaa vastaan. TP harjoitteli kuolemaa jo 1993, jolloin se ja emoyhtiö Lounais-Suomen Kirjapaino Oy tekivät konkurssin.

Lehden pitkäaikainen toimitussihteeri Lauri Oilinki piti tarkkaa pääluottamusmiehen päiväkirjaa lehden viimeisestä kymmenestä vuodesta. Päiväkirja kirjaa toimituksen pelkoja, toiveita, mietteitä ja arveluja tuolta ajalta. Apuna on ollut myös lehtiyhtiön hallituksen pöytäkirjat konkurssiin menon ajalta.

Päiväkirjassa on kovaakin kritiikkiä paikallisia ja valtakunnallisia päättäjiä kohtaan. Useassa kohdassa heijastuu käsitys, että toisin toimimalla olisi lehtikuolema voitu välttää tai ainakin olisi saatu lisäaikaa jatkamisen edellytyksiin.
Lauri Oilinki

Lauri Oilinki

Lauri Oilinki on toimittaja, joka on pääosin omalla ajalla ja omilla rahoilla kiertänyt maailmaa niin Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa kuin Etelämantereella. Uteliaisuus on vienyt unohtumattomiin paikkoihin ja seikkailuihinkin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite