Elämänkerran kirjoittaminen ja julkaiseminen

Elämänkerran kirjoittaminen ja julkaiseminen

Ohjeita käytännön esimerkin muodossa

Salme Räsänen, Ahti Planman , Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry Savonetti (Ed.)

Elämäntaito & käytännön oppaat

Pehmeäkantinen

28 sivua

ISBN-13: 9789528008330

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.02.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
6,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä on tositarina erään elämänkertateoksen laatimisesta ideasta kirjan kustantamiseen saakka. Pyrimme tässä ohjevihkosessa keskittymään tekemiimme mokiin, joista opimme eniten. Kerromme tietenkin myös onnistuneista valinnoista. Toivomme, että kirjan lukija päätyy kirjoittamaan muistiin oman elämänsä tärkeät muistot ja saa tästä ohjevihkosesta apua sekä sisältöä että teknisiä valintoja koskeviin kysymyksiin.

Salme Räsänen on varsinainen kirjailija, joka kirjoitti elämänsä tärkeimmät muistot talteen iPad-tabletilla vuosina 2016-18. Toinen tekijä Ahti Planman on Savonetti Ry:n vertaisohjaaja, joka auttoi tekniikan suhteen. Yhteisesti voimme todeta, että prosessi oli sangen mielenkiintoinen. Alussa ei ollut aavis-tustakaan siitä, että tästä voisi tulla oikea kirja. Oli vain paljon muistoja, iPad-tabletti ja halu kokeilla uusia asioita. Ensin hankittiin iPadiin yhdessä Pages- ohjelma...

Muistojen kirjaaminen on suurta rikkautta. Elämää tulee ikään kuin elettyä uudelleen, kun asioita kaivelee esiin oman päänsä arkistoista. Jälkipolvet arvostavat vanhempiensa ja esivanhempiensa muistiinpanoja, vaikka eivät aina ole valmiita tai edes kykeneviä ohjaamaan itse työssä. Tässä tulevat avuksi Savonetin kaltaiset vertaisohjaajajärjestöt, joiden toimintaidea on auttaa ikäihmisiä kaikissa IT-asioihin liittyvissä ongelmissa. Elämänkerran kirjoittaminen ei ehkä tässä tapauksessa ollut mikään varsinainen ongelma. Yhteinen mielenkiintoinen haaste kuitenkin, joten päätimme dokumentoida työn pääkohdat.
Salme Räsänen

Salme Räsänen

Salme Räsänen on eläkkeellä oleva Harjamäen sairaalan entinen ylihoitaja. Nyt jo lopetettu Harjamäen sairaala oli aikoinaan Suomen suurin mielisairaala, joka tunnettiin kautta maan. Salme teki siellä pitkän ja kiintoisan työuran ja jäi eläkkeelle ylihoitajan virasta v. 1995. Työvuosistaan Salme kirjoitti aiemmin oman osuutensa laajaan teokseen Harjamäki muistoissamme. Salme julkaisi v. 2018 kirjan: Salme Räsänen, Muistelmia lapsuudesta vanhuuteen, Monivaiheinen elämäni

Ahti Planman

Ahti Planman

Ahti Planman on eläkkeellä oleva yli 40 vuoden mittaisen ATK-ammattiuran tehnyt ATK-vertaistukihenkilö. Hän oli mukana 1970-luvulla kirjoittamassa kirjaa: Korpela, Larmela, Planman: Pascal-ohjelmointikieli, jota käytettiin monien vuosien ajan ohjelmoinnin opetuksessa useissa yliopistoissa. Työuransa aikana hän oli atk-päällikkönä mm. TKK:ssa, Aktia-pankissa ja Kuopion yliopistossa. Viimeiset työvuotensa hän toimi yliopistojen IT-johtajien valitsemana Fucion pääsihteerinä. Vuodesta 2018 alkaen hän on toiminut vapaaehtoisjärjestö Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry:n puheenjohtajana.

Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry Savonetti

Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry Savonetti (Ed.)

Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry on vuonna 2001 perustettu vapaaehtoistoimintaan perustuva yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää mm. ilmaisten neuvontapalveluiden avulla Kuopion ja Pohjois-Savon alueella seniori-ikäisten valmiuksia hyödyntää tietotekniikkaa toiminnoissaan. Tällä hetkellä vapaaehtoistoimintaa on Iisalmessa, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Siilinjärvellä, Varkaudessa ja Vesannolla. Rahoitus toiminnan koordinointiin tulee STEA:lta.

Kirjasta tuli kirjanen

hermolla

kesäkuuta 2019

Uusia oman kirjan tekijöitä ajatellen Seniorien ATK-yhdistys Savonetti ry on julkaissut Elämänkerrna kirjoittaminen ja julkaiseminen -nimisen kirjasen. Se esittelee 25 sivullaan omakustantajia palvelevan BoD:n kanssa asioimista, opastaa kädestä pitäen kirjanteon vaiheet.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite