Elämäni tarina 3-4
Suosittu

Elämäni tarina 3-4

Giacomo Casanova

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

780 sivua

ISBN-13: 9789525710847

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 24.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
35,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Venetsialainen maailmanmies Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798) oli näyttelijäpariskunnan vähälahjaiseksi luultu lapsi, joka murtautui muotistaan ja hankki äitinsä varakkaiden mesenaattien suojeluksessa hyvän koulusivistyksen Padovan yliopistossa. Monien mutkien kautta hänestä kasvoi kosmopoliitti, joka ehti elämänsä aikana matkustella joka puolella valistuksen ja rokokoon aikakauden Eurooppaa, hankkiutua ylhäisimpiin seurapiireihin, tavata aikansa merkkihenkilöitä paavi Benedictus XIV:stä Voltaireen ja hankkia elantonsa mitä moninaisimmin keinoin. Casanova oli vakaumuksellinen elämästä nautiskelija, joka ansaitsi älynsä ja esiintymistaitonsa turvin omaisuuksia vain tuhlatakseen ne uhkapeleihin ja ylellisyyksiin.

Casanovan muistelmat ovat vuosisatansa kiehtovimpiin kuuluva aikalaiskuvaus ja mukaansatempaava seikkailukertomus, jonka huimat käänteet myöhempi tutkimus on osoittanut pitkälti totuudenmukaisiksi. Muistelmiensa vuosiin 1749-1756 keskittyvissä 3. ja 4. osassa Casanova kohtaa "Henrietten", yhden elämänsä suurista rakkauksista, matkustaa ensimmäistä kertaa laajemmin Euroopassa, hioo taitojaan salatieteistä kiinnostuneista mesenaateista hyötymisessä, opiskelee ranskaa Pariisissa ja pääsee seuraamaan hovielämää lähietäisyydeltä. Matkan varrella hän kohtaa tunnettuja seikkailijoita, ylhäistä aatelia, diplomaatteja, kuuluisia kirjailijoita ja tiedemiehiä. Kotikaupunkiinsa palattuaan hän kokee vaihtelevaa onnea niin pelipöydissä kuin lemmenkin saralla päätyen lopulta kirkkoa loukanneiden elämäntapojensa ja salatiedeharrastuksensa vuoksi valtiovallan hampaisiin synkin seuraamuksin.

Teoksen on suomentanut ja selityksin varustanut Seppo Sipilä.
Giacomo Casanova

Giacomo Casanova

Giacomo Casanova (1725-1798) oli venetsialainen seikkailija ja kirjailija, jonka Histoire de ma vie on 1700-luvun keskeisiä muistelmateoksia.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite