Elämäni tarina 1-2

Elämäni tarina 1-2

Giacomo Casanova

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

744 sivua

ISBN-13: 9789525710830

Kustantaja: Faros

Julkaistu: 15.05.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
35,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Venetsialainen maailmanmies Giacomo Girolamo Casanova (1725-1798) oli näyttelijäpariskunnan vähälahjaiseksi luultu lapsi, joka murtautui muotistaan ja hankki äitinsä varakkaiden mesenaattien suojeluksessa hyvän koulusivistyksen Padovan yliopistossa. Monien mutkien kautta hänestä sukeutui seikkailija, joka ehti elämänsä aikana matkustella joka puolella valistuksen ja rokokoon aikakauden Eurooppaa, hankkiutua ylhäisimpiin seurapiireihin, tavata aikansa merkkihenkilöitä paavi Benedictus XIV:stä Voltaireen ja hankkia elantonsa mitä moninaisimmin keinoin. Casanova oli vakaumuksellinen elämästä nautiskelija, joka ansaitsi älynsä ja esiintymistaitonsa turvin omaisuuksia vain tuhlatakseen ne uhkapeleihin ja ylellisyyksiin.

Casanovan muistelmat ovat vuosisatansa kiehtovimpiin kuuluva aikalaiskuvaus ja mukaansatempaava seikkailukertomus, jonka huimat käänteet myöhempi tutkimus on osoittanut pitkälti totuudenmukaisiksi. Muistelmien 1. ja 2. osassa Casanova kertoo lapsuudestaan ja varttumisvuosistaan Venetsiassa, koulunkäynnistään Padovassa ja ensiaskelistaan niin tuottoisan salatiedehumpuukin kuin lemmenkin saralla. Hän etsii paikkaansa maailmassa, kokeilee uravaihtoehtoja sekä kirkonmiehenä että sotilaana, näkee Rooman, Napolin ja Konstantinopolin, vinguttaa viulua teatteriorkesterissa, hioo menestymistaitojaan aikansa sosiaalisissa verkostoissa ja solmii tärkeitä tuttavuuksia, joiden suositusten ja rahallisen tuen turvin hänelle avautuu myöhemmin pääsy seurapiireihin joka puolella Eurooppaa.
Giacomo Casanova

Giacomo Casanova

Giacomo Casanova (1725-1798) oli venetsialainen seikkailija ja kirjailija, jonka Histoire de ma vie on 1700-luvun keskeisiä muistelmateoksia.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite