Elämän silmukat

Elämän silmukat

Seppo Ylönen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

240 sivua

ISBN-13: 9789524988957

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.05.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
33,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lukioikäinen Kalevi aloittaa yhdessä ystävänsä Matti J:n kanssa ilmailuharrastuksen Inkeroisten Ilmailukerhossa. Siellä miehenalku menettää sydämensä ilmailulle. Kesällä 1957 lentäjän urasta haaveilevat ystävykset aloittavat Ilmavoimien ohjaajakurssin Kauhavalla. Tie taivaisiin on auki.
Vuosina 1968–1971 Kalevi opiskelee Sotakorkeakoulussa. Osaavana ja työhönsä motivoituneena ihmisenä Kalevi etenee nopeasti urallaan. Hänet nimitetään puolustuslaitoksen kapteenin virkaan vuonna 1966 ja majurin virkaan 1972.
Lentäjän ammatti vie Kalevin mielenkiintoisiin tehtäviin ympäri maailmaa. Matkalaukkuelämä on raskasta sekä Kaleville että kotona odottavalle perheelle. Perheen asuinpaikka vaihtuu usein Kalevi-isän työtehtävien mukaan. Jatkuva ikävä on hyväksyttävä osaksi elämää. Vaikka ilmojen vapaus Kaleville paljon merkitseekin, perhe on hänelle kaikkein tärkein. 30 vuoden aktiivilentäjäuran jälkeen Kalevi jää eläkkeelle vuonna 1980.
Toimelias Kalevi ei jää lepäämään laakereilleen edes eläkepäivillään, vaan päivät ovat täynnä toimintaa: politiikkaa, luottamustoimia, ilmakuvausta ja metsästystä. Kirpaisevista menetyksistään ja vastoinkäymisistään huolimatta rikkaan elämän elänyt Kalevi on edelleen kiitollinen optimisti.
Elämän silmukat kertoo Kalevi Kumpulaisen elämäntarinan Kuhmoisten kunnalliskodista värikkäiden vaiheiden kautta takaisin Kuhmoisiin, rakkaalle Kökkölän tilalle. Seppo Ylösen kirjoittama elämäkerta kertoo tunnetun lentäjän kokemuksista ja hänen elämänsä tärkeimmistä hetkistä. Se on kunnianosoitus everstiluutnantti Kalevi Kumpulaiselle, hänen läheisilleen, palvelustovereilleen ja ystävilleen.

”Pitkäaikainen ystäväni Carlo oli lentäjien parasta A-luokkaa, hyvä ja innostava kouluttaja sekä esimerkillinen perheenisä.” – Jouko Kuronen

”Se tunne. Jokainen senaikainen pilotti sai käydä joskus melko korkealla. Siellä, stratosfäärissä, näkee jo maapallon pyöreyden, ja kaikkialla on vain ääretön, tummapuhuva, päättymätön avaruus.” – Kalevi Kumpulainen
Seppo Ylönen

Seppo Ylönen

Seppo Olavi Ylönen (s. 1949) vietti lapsuutensa Juvalla. Oppikoulun äidinkielen lehtori kannusti nuorta kirjoittajanalkua jatkamaan kirjoitusharrastusta. Ensimmäinen vaativin tehtävä kirjallisella saralla Sepolla oli ollut ”Väliahon Sanomien” päätoimittajan, toimittajan, taittajan ja sitojan vastuullinen työ. Ikää oli silloin viisi vuotta ja jakelu vain tekijänkappale.

Kirjoituskilpailuihin osallistuminen on tuottanut poikkeuksetta jonkun palkinnon. Lukuisat lehtijutut ja muu vakavampi kirjoittelu on ladannut elämään iloa ja pitänyt mielen virkeänä. Kansainväliset tehtävät rauhanturvaaja ja vientitehtävissä Venäjällä ovat antaneet perspektiiviä laajempaan ajatteluun.

Kirjat:
”Ada-mamma – Juvan mamma”
”Mamman pojat”
"Elämän silmukat"
”Elämän silmukat” kertoo Kalevi Kumpulaisen elämäntarinan Kuhmoisten kunnalliskodista värikkäiden vaiheiden kautta takaisin Kuhmoisiin, rakkaalle Kökkölän tilalle. Seppo Ylösen kirjoittama elämäkerta kertoo tunnetun lentäjän kokemuksista ja hänen elämänsä tärkeimmistä hetkistä. Se on kunnianosoitus everstiluutnantti Kalevi Kumpulaiselle, hänen läheisilleen, palvelustovereilleen ja ystävilleen.
”Pitkäaikainen ystäväni Carlo oli lentäjien parasta A-luokkaa, hyvä ja innostava kouluttaja sekä esimerkillinen perheenisä” Jouko Kuronen.
Tv-dokumentit:
”Pirunnyrkissä”
”Lentäjät kirgiisiaroilla”

Vapaa-ajan harrastuksia Sepolla ovat kirjallisuus, kalastelu, matkailu ja luonto. Kirjoittaminen jatkuu, tolpalla on niin helppo pitää läppäriä mukana.

Website: www.keltainenkupu.blogspot.com

Elämän silmukat MiG:n ohjaimissa

Rauhanturvaaja

kesäkuuta 2011

Vantaalainen barettiveli Seppo Ylönen paljastaa yllättävän piirteen itsestään juuri kirjoittamansa "Elämän silmukat" -kirjan, hävittäjälentäjä Kalevi Kumpulaisen elämäkerran kautta. Yllätys ei ole se, että Ylönen kirjoittaa, positiivinen yllätys on se, että hän kirjoittaa harvinaisen hyvin, kertoo kylmän sodan aikaisen hävittäjä-ässän elämäntarinan mielyttävän mukaansatempaavasti. (...)
"Elämän silmukat" on mielenkiintoinen aikalaiskuvaus paitsi suomalaisen sotilaan ja lentäjän, myös suomalaisen miehen elämästä sodan jälkeisessä Suomessa. Kaikesta oli pulaa ja se pula kohteli ihan yhtä tasapuolisesti sotilaslentäjää kuin tasamaan tallaajaakin.
Suosttelen teille arvon barettiveljet luettavaksi ja sinulle arvon veli Seppo suosittelen varauksetta seuraavaan kirjalliseen projektiin tarttumista.

Matala- ja korkealentoa

Jämsän Seutu

kesäkuuta 2011

Harvoin saa lukeakseen niin koskettavaa ja kuohuttavaa kirjaa kuin everstiluutnantti evp. Kalevi Kumpulaisen (s. 1937) elämäkerta. Siinä ovat limittäin perhe- ja työelämä: perhe-elämä sairauksineen ja koulukiusaamisineen sekä sotilasura tähän saakka vaiettuine tapahtumineen. (...) Kalevi Kumpulainen on kohdannut vaikenemista niin sotilas- kuin siviilielämässään. Onneksi hän itse ei enää vaikene.

Kova tie MiGistä kunnanhallitukseen

Keskisuomalainen

syyskuuta 2011

Elämän silmukat on kuhmoislaisen evp. Kalevi Kumpulaisen elämäkerta. Kumpulainen (s. 1937) on yksi 15:sta hävittäjäohjaajasta, jotka ensimmäisinä suomalaisina koulutettiin MiG-21-ohjaajiksi Lugovassa, Neuvostoliiton Kirgisiassa vuonna 1962. Kumpulainen kertoo vaiheistaa hätkähdyttävän avoimesti nimiä kaihtamatta.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite