Ekoturismi ja eläinten hyvinvointi

Ekoturismi ja eläinten hyvinvointi

Matkailua luonnonsuojelusta eläinrääkkäykseen

Kai Aulio

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

312 sivua

ISBN-13: 9789528007036

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 26.11.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
EKOTURISMI JA ELÄINTEN HYVINVOINTI esittelee YK:n julistaman Kestävän matkailun ja kehityksen vuoden (2017) hengessä viime aikojen tieteellisessä kirjallisuudessa, viranomais- ja asiantuntijaraporteissa sekä uutistapauksissa julkaistuja tietoja luontoa kunnioittavan matkailun ja erityisesti matkailuun liittyvien eläinkohtaamisten vaikutuksia niin turisteille kuin eläimillekin.
Luontomatkailun ja sen tiukimmin rajatun muodon ekoturismin nimissä harjoitetaan mitä moninaisimpia toimintoja, joista hälyttävän suuri osa loukkaa eläinten oikeuksia. Esimerkiksi suositut ja harmittomina pidettävät norsuratsastukset, delfiiniuinnit ja haisukellukset aiheuttavat kohde-eläimille häiriöitä. Villitykseksi noussut selfie-kuvien ottaminen eläinten kanssa on valitettavan usein eläinrääkkäystä, joka voi pahimmillaan tappaa luontokappaleen.
Kestävän luontomatkailun onnistumisen ydin on matkanjärjestäjien, oppaiden ja turistien luontotietoisuuden ja vastuullisuuden lisääminen. Opastus ja neuvonta ovat onneksi lisääntyneet, ja tätä nykyä tunnetaan paljon myönteisiä esimerkkejä luontoa kunnioittavasta ja samalla myös luonnonsuojelua ja paikallista väestöä hyödyttävästä ekoturismista
Kai Aulio

Kai Aulio

Kirjoittaja on biologi, ex-yliopistonlehtori ja ympäristötoimittaja, joka on julkaissut yli 40 tieteellistä artikkelia ja neljä kirjaa kasvitieteen, hydrobiologian ja ympäristötieteen aloilta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite