Egyptin Suuren pyramidin tutkimuksen historia

Egyptin Suuren pyramidin tutkimuksen historia

Jani Laasonen

Osa 1: Egyptin todelliset pyramidit

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

80 sivua

ISBN-13: 9789523300613

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.08.2019

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
11,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sfinksi ja sen taustalla kohoavat kolme symmetristä pyramidia muodostavat maiseman, joka on kiehtonut ihmisen mielikuvitusta läpi koko ihmiskunnan tunnetun historian. Tämä maisema avautuu Egyptin pääkaupungin Kairon lounaiskulmasta alkavalta Gizan tasangolta, jossa asvaltoitu miljoonakaupunki vaihtuu yhtäkkiä loputtomaksi hiekkaerämaaksi ja jonka laidassa nämä valtavat - geometrialtaan lähes täydellisen säännölliset kivivuoret - seisovat järkähtämättä paikoillaan, kuten ne ovat tehneet jo lähes 5 000 vuoden ajan. Jos kuljemme Gizasta linnuntietä noin 20 kilometriä eteläkaakkoon, saavumme Dahshurin tasangolle, josta löydämme vielä kaksi yhtä taidokkaasti valmistettua pyramidia lisää. Kaikkiaan näitä geometrisesti täydellisiä pyramideja on Egyptissä vain viisi kappaletta: kolme Gizassa ja kaksi Dahshurissa.

Kutsun näitä pyramideja todellisiksi pyramideiksi erottaakseni ne kaikista muista Egyptin yli sadasta pyramidista, jotka eivät sen enempää suuruutensa, kauneutensa, rakennustarkkuutensa kuin kestävyytensäkään puolesta yllä lähellekään todellisia pyramideja.

Tämä kolmiosainen kirjasarja keskittyy tutkimaan todellisten pyramidien mysteeriä. Kirjasarjan ensimmäisessä osassa lähestymme aihetta Egyptin Suuren pyramidin tutkimuksen historian kautta. Suuri pyramidi on todellisista pyramideista ylivoimaisesti tunnetuin, mistä syystä kirjasarjan ensimmäinen osa on omistettu yksinomaan sille. Sama arvoituksellisuus, joka kätkeytyy Suuren pyramidin rakentamiseen ja historiaan, koskee kuitenkin myös kaikkia muitakin todellisia pyramideja, joten perehtyminen Suuren pyramidin tutkimuksen historiaan toimii mainiona johdatuksena myös kaikkia muita todellisia pyramideja kohtaan, joita tutkimme tarkemmin kirjasarjan toisessa osassa.
Jani Laasonen

Jani Laasonen

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite