Draamaa Suomenlinnassa

Draamaa Suomenlinnassa

Hyvän omantunnon kesäteatteria

Soila Lehtonen

Vapaa-aika, harrastukset & kulttuuri

Pehmeäkantinen

248 sivua

ISBN-13: 9789528004271

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 11.09.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
70%
28,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeessa on nähty ammattimaista ja usein kiinnostavan uudenlaista kesäteatteria vuodesta 1970 lähtien, tekijöinä mm. Ryhmäteatteri, KOM-teatteri ja Q-teatteri. Vuosina 1970-2017 siellä on tuotettu 43 produktiota, sekä klassikkotulkintoja että uusia tekstejä. Tuotannot esitellään suomalaisen teatterin kehityslinjoja tarkastellen sekä linnakkeen ja Suomenlinnan historiaa, median aikalaisarvioita, teatterintekijöiden haastatteluja ja valokuvia hyödyntäen. Toimittaja ja teatterikriitikko Soila Lehtosella on harvinainen katsojasuhde Hyvän omantunnon kesäteatteriin: hän on vuodesta 1970 nähnyt siellä 33 esitystä ja kirjoittanut niistä 24 päivälehtiarvostelua.
Soila Lehtonen

Soila Lehtonen

Soila Lehtonen (FK, M.A.), toimittaja ja teatterikriitikko, työskenteli Books from Finland -kirjallisuusehden toimittajana ja päätoimittajana vuosina 1983-2014 ja on freelancerina kirjoittanut teatteriarvosteluja mm. Kansan Uutisiin (1986-1992) ja Aamulehteen (1992-). Hän on toiminut Suomen Arvostelijain Liitto SARV ry:n ja kansainvälisen teatterikriitikkojärjestö IATC/AICT:n tehtävissä, toimittanut kirjallisuus- ja teatterijulkaisuja ja hänen tekstejään on ilmestynyt alan lehdissä ja internet-julkaisuissa Suomessa ja ulkomailla.

Kesällä kerran, ja joskus taas

Teatteri & Tanssi + Sirkus

kesäkuuta 2020

Kansien väliin Lehtonen on koonnut Suomenlinnan Hyvä omatunto -raveliinin ulkoilmanäyttämön kesäteatteriesitykset vuosilta 1970-2017. (...) Kirja palauttaa lukijan mieleen sen, kuinka Q, KOM ja Ryhmis nostivat kesäteatterin taiteellisten tavoitteiden rimaa koko maan kesäteattereiden keskuudessa. Lehtonen on myös haastatellut kymmenkunta Suomenlinnan kesäteatteriveteraania. Heidän muisteluitaan olisi voinut lukea enemmänkin, ne kun ovat kirjan varsinaista alkuperäislähdemateriaalia. Kirjan esitysarviot palvelevat tutkijoita ja katsojia, joita kiinnostaa, miten kriitikot analysoivat jotakin oman muistin mukaan loistavaa roolityötä tai esitystä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite