Digitaalinen maailma ja kivikauden aivot

Digitaalinen maailma ja kivikauden aivot

Modernin teknologian vaikutukset opiskeluun ja opetukseen

Oiva Utriainen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

200 sivua

ISBN-13: 9789528017400

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.08.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
25,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Mitä tapahtuu, kun otat älypuhelimen käteesi? Mikä saa selaamaan? Miksi multitaskaat? Miten mieli ja muisti toimivat? Onko olemassa itseohjautuvia diginatiiveja? Mikä vaivaa suomalaista koulutusjärjestelmää? Taso laskee, mutta mitä tekevät päättäjät? Ratkaiseeko raha?
Kirja kuvaa tietokone- ja mobiiliteknologian vaikutuksia opiskeluun ja opetukseen. Näyttäisi siltä, että tutkimustuloksilla ei ole merkitystä, vaan toimintaa ohjaavat myytit, poliittinen ideologia ja myyntimiehet. Digitalisaatioon kohdistuvaa kritiikkiä ei kuunnella tai kriitikko leimataan ajastaan jälkeen jääneeksi. Tämän kirjan tarkoituksena on antaa tutkimukseen perustuvaa tietoa. Sen tekee mahdolliseksi laaja lähdeaineisto. Ääni annetaan tutkijoille.
Biologisen evoluution tulos on ihmisaivot. Tuo kostea solukudos korviemme välissä on edelleen kivikauden tasolla. Tässä massassa syntyvät ajatuksemme, unelmamme, muistomme ja kokemuksemme. Sähkökemialliset impulssit synnyttävät tuntemuksia, jotka ilmaisevat pelkoa, mielihyvää ja uteliaisuutta. Ja tämän tietävät maailmanhistorian rikkaimmat yhtiöt, joiden luomat algoritmit ohjaavat meidän käyttäytymistämme. On käynnissä ihmiskunnan historian suurin psykologinen ihmiskoe.
Oiva Utriainen

Oiva Utriainen

Utriainen valmistui Helsingin yliopistosta 1969 pääaineena fysiikka. Työura oli alkanut vuonna 1968 ja jatkui vuodesta 1974 alkaen lukion matemaattisten aineiden vanhempana lehtorina vuoteen 2007 asti, jolloin hän siirtyi eläkkeelle. Viimeinen sijaisuus lukiossa oli vuonna 2012. Vuonna 2004 valmistui lisensiaatintutkimus ja 2018 Utriainen väitteli tohtoriksi Jyväskylän yliopiston Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnassa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite