Burgundinpunainen tähti

Burgundinpunainen tähti

Eräänlainen matkakertomus

Iiris Ritva Laitinen

Romaanit & novellit

ePUB

895,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528037385

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.11.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
7,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Täysin puskista leskeksi päätyneestä Bloomista ja lymfoomaan sairastuneesta Slimistä tulee rakastavaisia, kun he kohtaavat hautajaisissa. Rakkaus iskee kuin syöpä. Sille ei voi mitään. Eikä haluakaan voida.
Ennen pitkää Slimin ja Bloomin hurmioon ja auvoon ilmaantuu Thanatoksen hajottavia ja hallitsemattomia voimia kuin lutikoita vuodevaatteisiin. Kumpi voittaa: Rakkaus vai Thanatos vai voittaako kukaan?

BURGUNDINPUNAINEN TÄHTI on kolmiosainen matkakertomus. Ensimmäisessä osassa Bloomin aviomies Miklos Jankso sanoittaa viimeistä elinpäiväänsä. Vaimo ja perhe jatkavat elämää olosuhteisiin nähden, miten kuten. Jakso päättyy itsenäiseen, viehkeään novelliin, jossa Jankso muistelee vaimonsa ensitapaamista. Perhe-elämän vanha hobo rinnastaa junamatkaan.

Toisessa osassa keskiöön ja päärooleihin zuumataan uusi kaveri Slim ja Bloom. Veijarimainen stoori sisältää hyvinkin todenoloisia tilanteita ja reploja sairastelevan parin elämästä niin kämpillä kotona kuin hoidoissa. Hulppeutta lisää Slimin kekseliäs, oikukas ja kadulla kasvanut taiteilijapersoona.

Kolmannessa osassa ”Burgundinpunainen tähti” Bloom on yksin.
–  Että ihmisen kriittisimmät hetket typistettiin tupakointiin sairaalan pihassa! – Että suurin rakkaus elämään rinnastettiin lämmittelyyn syöpäklinikan tuulikaapissa! nainen ulvoo kummitushoitoklinikaksi ristimänsä sairaalan käytävillä, vaikka ääntäkään ei kuulu.
–  Matkatoveri, missä on sinun burgundinpunainen tähtesi?
Iiris Ritva Laitinen

Iiris Ritva Laitinen

Iiris Ritva Laitinen kirjoitteli jo pikkutyttönä. Sydäntä lähellä ovat aina olleet vähemmistöryhmät. Burgundinpunaisen tähden kokemukset Laitinen on esikoisteoksessaan koonnut yksiin kansiin. Tähden sakaroissa säteilevät rakkaus, luovuus ja suvaitsevaisuus. Laitisen toivo nousee siitä, että toivoa ei ole.

Rakkaus ja syöpä iskevät kumpikin

Elämäntarina

tammikuuta 2019

Kirja on helppo lukea, alkuun slangi hieman hidastaa. Tarina etenee viimeiselle sivulle saakka. Hidastelevia jaksoja tai syväluotausta ei ole, jää lukijan käsityksen varaan, mitä ja kenen pitäisi tehdä toisin, mikä on todella tärkeää.

Burgundinpunainen tähti

Elias

marraskuuta 2018

Burgundinpunainen tähti on Iiris Ritva Laitisen varsin omaleimaisesti kirjoittama kirja. Tarina on kuin muisteltu vuoropuhelu päähenkilöiden Miklos Janksonin js Slim Kosmisen rakkaussuhteesta Bloom-nimiseen naiseen. (...) Kirjoitustyyli on helppolukuista slangia ja sinänsä erittäin sujuvaa. (...) Mihinkään suurta filosofiaa, teosofiaa, metafysiikkaa tai uutta ihmismielen ontologisen tason kuvausta kirjassa ei esitetä, mutta kokonaisuutena tarina on riviensä välistä luettuna herkästi ja hyvin kerrottu, eräänlainen seikkailu ja matkakuvaus itsen. Voin suositella kirjaa niille lukijoille, jotka kykenevät jo emotionaalisesti kohtaamaan kirjan tarjoamat tunnelmat ahdistumatta.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite