Botnia

Botnia

Stig Granfors

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

236 sivua

ISBN-13: 9789523188709

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.08.2015

Kieli: ruotsi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
12,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
En överlägsen fiende anfaller byarna längs Botnias kust. En grupp unga män och kvinnor rymmer ut i ödemarken och beslutar slå tillbaka. De utför gerillaräder mot små fiende-patruller och transportkonvojer. De är beredda att betala ett högt pris för sin frihet. Det visar sig att ungdomarna har inte endast fienden att kämpa mot utan också mot en förrädare i deras egen krets. Mötet med en hänsynslös legosoldat får dessutom ödesdigra följder för de överlevande.
Vem kan de lita på?

Boken utspelar sig i ett framtida, förändrat Österbotten och har fått inspiration av händelserna under ofredens år på sjuttonhundratalet, då en numerärt överlägsen fiende skövlade de finländska kusttrakterna. De svenska soldaterna drog sig tillbaka till andra sidan av Bottenviken och lämnade den österbottniska civilbefolkningen utan skydd. Det fick katast-rofala följder för lokalsamhällena, som plundrades och ödelades. Djävulen fick övertaget över Gud sades det om denna svåra och utsatta period i Österbottens historia.

Det var inte bara de ryska soldaterna som skövlade allt, där de drog fram. Också enstaka österbottningar övergick i fiendens tjänst och rövade, torterade och mördade sina landsmän med sällan skådad frenesi.

Varför utspelar sig handlingen i ett framtida Österbotten kallat Botnia? För att historien alltid upprepar sig. Det som hänt förut kan hända igen.

”En klassisk äventyrsberättelse”
Stig Granfors

Stig Granfors

Stig Granfors har gett ut faktaböcker om människans forntida och nutida mysterier, framtidsskildringen Liv, spänningsromanerna Glimt av hopp, Skärseld och Strid, äventyrsromanen Botnia, science fiction romanen Varningen och framtids/spänningsromanen Hotet (2019). Historiska gåtor (2019) presenterar forntida gåtor i ljuset av gamla myter och skapelselegender. Biologiska gåtor (2019) fortsätter serien av faktaböcker och behandlar de utmaningar och gåtor naturvetenskapen kämpar med. Författaren bor i Valenciaregionen i Spanien.

Stig Granfors skriver finlandssvensk action

Svenska Yle

marraskuuta 2015

Det första man fäster sig vid och det kanske mest karaktäristiska berättardraget är den actionspäckade stilen. Den genomsyrar hela boken [...]. Botnia utspelar sig, som det heter i en rubrik: ”Några dagar från nu”. Men enligt författaren ska det snarare tolkas som några hundra år från nu och i det samhälle som beskrivs här har man gått tillbaka till den typ av natura hushållning som var rådande under 1700-talets dagar.
Man bor i små byar, befolkningen har minskat dramatiskt av olika orsaker, kusten har flyttat lite längre inåt landet och därför har också landskapet förändrats.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite