Augustinus: Jumalan Valtio XI Kirja De Civitate Dei

Augustinus: Jumalan Valtio XI Kirja De Civitate Dei

Johdatus kristilliseen luomisuskoon ja historiaan

Valtteri Olli (Ed.)

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Pehmeäkantinen

80 sivua

ISBN-13: 9789528019244

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.04.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
9,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Aurelius Augustinuksen teoksista pääteoksiaan ovat kaksi: Tunnustuksia, Confessiones, ja Jumalan valtio, De civitate Dei.

Jumalan valtio -teoksen kymmenen ensimmäistä osaa eli kirjaa käsittelevät Jumalan hallintoa antiikin pakanallisten kulttuurien piirissä. Augustinus sai tämän työn loppuun v. 417 mennessä, ja hän alkoi silloin käsitellä Jumalan hallintaa maailman historiassa kristinuskon kautta kirjoissa 11 viiva 22.

Tämä käsillä oleva 11. kirja muodostaa johdannon tähän työhön, ja tehtiin v. 417. Kristinuskon osuutta käsittelevät 12 osaa tulivat valmiiksi vuoteen 427 mennessä.

Teoksella on maailmanhistoriallinen merkitys, ja kristinuskon kannalta tämä jälkiosa on mielenkiintoisin. Alkuosan suomennoksen WSOY julkaisi v. 2013, jälkiosa on toistaiseksi suomentamaton, paitsi nyt käsillä oleva 11. kirja.

Ikään kuin näytteeksi siitä, kuinka mielenkiitoisia asioita Augustinus opettaa jo tässä johdannossaan, kirjassa XI, kun hän käsittelee Raamatun ensimmäistä lukua, luomista, elämän eri tasoja ja kristinuskon peruskäsityksiä, kuten pyhää Kolminaisuutta, hyvän ja pahan lähtökohtia, tiedon, uskon, toivon ja rakkauden perusteita, luomakunnan ja hengellisten asioiden keskinäisiä suhteita, Valtteri Olli on nyt kääntänyt kyseisen kirjan kielellemme.

Teoksellaan Augustinus valaisee, paitsi Raamattua ja sen auktoriteetteja, myös historiallisten henkilöiden esittämiä näkemyksiä ja filosofioita. Hänen tutkiskelunsa ovat puhutelleet syvästi kaikkia aikoja, erityisesti myös reformaatiota, ja kirkollisten oppituolien edustajia sekä monia merkittäviä hallitsijoita, kuten Kaarle Suurta.

No authors available.

Valtteri Olli

Valtteri Olli (Ed.)

Rovasti, teologianmaisteri Valtteri Olli on aikaisemmin kääntänyt latinasta suomeen Augustinuksen Herramme Vuorisaarnan, De sermone Domini in monte, v. 1989, ja Augustinuksen Kristillisen opetuksen, De doctrina Christiana, v. 2009. Myös v. 2014 julkaisemansa pro gradu -työnsä jälkitarkastelu, nimeltä: V Olli, Kirkkoisä Augustinuksen syntikäsitys Confessiones -teoksessa, sisältää Augustinuksen omien lausuntojen suomennoksia, kun Augustinus esittelee teoksiaan, elämäänsä ja oppiaan. Mainittu V. Ollin teos tarkastelee Augustinuksen opetuksia erityisesti kristinuskolle keskeisen synti- ja armo-opin kannalta, ja teos sisältää myös luettelon ja esittelyn Augustinuksen koko tuotannosta ja vaikutuksista.

Näitäkään mainittuja Augustinuksen merkkiteoksia ei aikaisemmin oltu suomennettu.

Olli toimi viimeiset n, 24 vuotta seurakuntatyössä, pappina ja kappalaisena, viimeksi Nivalassa, jossa asuu eläkkeellä. Sitä ennen hän toimi pankki- ja logistiikka-alalla. Hänellä on vaimo, kaksi poikaa ja tytär, Risto, Jaakko ja Maria, ja edelleen viisi lastenlasta. Hän on syntynyt v. 1943 Rovaniemen maalaiskunnassa, isänsä ja äitinsä, Leevi ja Hilja Olli, olivat maanviljelijä ja maatalon emäntä.

Valtteri Ollin korisivu: www.kotinet.com/valtteri.olli

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite