August Hännisen jalanjäljissä Pieksämäeltä Ambomaalle

August Hännisen jalanjäljissä Pieksämäeltä Ambomaalle

August

Sinikka Poikolainen

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

420 sivua

ISBN-13: 9789523393745

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.07.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
43,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
August Hänninen opiskelee lähetyssaarnaajaksi. Hän matkustaa Lounais-Afrikkaan vuonna 1904. Hän perustaa kolme lähetysasemaa, Oshigambon vuonna 1908, Uukualuuriin Tsandin vuonna 1909, Uukuanjaamaan Engelan lähetysaseman vuonna 1921.
August opettaa, rakentaa lähetysasemia, samalla neuvoen maakalaisille rakennustapoja. Hän hoitaa ja parantaa sairaita.Hän on pappi ja hoitaa niitä tehtäviä. Hän on kaikkien ystävä ja neuvonantaja asemallaan yhdessä puolisonsa Julian kanssa.
Lounais-Afrikka on ensin Saksan siirtomaa ja I maailmansodan jälkeen hallinta siirtyy mandaattialueena Etelä-Afrikan Liittovaltiolle, jota valvoo Kansainliitto.
Sinikka Poikolainen

Sinikka Poikolainen

Olen pitkään eläkkeellä ollut entinen pankkitoimihenkilö.Kun jäin työstäni pankissa sairauseläkkeelle, oli minun löydettävä uusia harrastuksia. Lähdin mukaan Pieksämäen kaupunkiseurakunnan lähetystyöhön. Kerran minulta kysyttiin, miten August Hänninen teki lähetystyötä Ambomaalla. En ollut kuullut hänen nimeänsä mainittavan koskaan, vaikka hän oli syntynyt Pieksämäellä vuonna 1876. Niinpä aloin tutkia seurakunnan kirjaston kirjoja ja löysin Augustista tietoja Matti Peltolan kirjasta Suomen Lähetysseuran Afrikan työn historia. Otin yhteyttä lähetysseuraan ja sain August ja Julia Hännisen matrikkelitiedot heidän työhistoriastaan Ambomaalla.
Vuonna 2006 aloin käydä Suomen Lähetysseuran kirjastossa etsimässä Augustin kirjoituksia lähetyslehteen. Miksi näin kauan meni ennenkuin pääsin alkuun johtui monesta syystä. Ensinnäkin asun Pieksämäellä. Helsingissä ei ollut majoituspaikkaa ennenkuin poikani muutti perheineen takaisin pääkaupunkiseudulle. Opiskelin ylioppilaaksi vv. 1996-1998.
Vuonna 2007 sain tutkimusluvan Suomen Lähetysseuran arkistoon, joka sijaitsee Kansallisarkistossa. Siitä alkoi työni. Kävin kolmen päivän jaksoissa kirjoittamassa August Hännisen kirjeitä tietokoneelleni. Hankin kameran ja kuvasin myös kirjeitä. Työ oli monivaiheinen ja vaikeakin, mutta en koskaan tuntenut tekeväni tarpeetonta työtä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite