Asetehtaista kansainväliseksi teollisuusyritykseksi

Asetehtaista kansainväliseksi teollisuusyritykseksi

kokemuksia ja muistoja muutosjohtajana Valmet Oy:ssä 1970- ja 1980-luvuilla

Pertti Naulapää

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

Kovakantinen

304 sivua

ISBN-13: 9789528040866

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 10.01.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
69,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Puolustusvoimien omistamat asetehtaat ja telakat siirrettiin 1940-luvun lopulla kauppa-teollisuusministeriön alaisuuteen ja muodostettiin Valtion metallitehtaat Oy eli Valmet Oy. Valmetin tehtailla ja telakoilla oli keskeinen rooli sotakorvaustuotteiden valmistuksessa. 1950-ja 1960-luvuilla luotiin tehtaiden ja telakoiden uusi tuoterakenne ja teknillinen osaaminen ja 1970-luvulla tehtaista muodostettiin tuoteryhmäkohtaiset tulosyksiköt, joihin kehitettiin kansainväliset valmiudet.
Vuonna 1973 tähän Valmetin muutosprosessiin pyydettiin mukaan Pertti Naulapää. Hän tuli Valmetille muutosjohtajan ominaisuudessa. Hänen ensimmäinen tehtävänsä oli uudelleenorganisoida Tampereella sijaitseva Lentokonetehdas yhdessä tehtaan johtajan kanssa ja toimia tehtaan vt. johtajana.
Pertti Naulapää siirtyi Valmet prosessiautomaation johtajaksi vuoden 1977alussa. Kahden vuoden kuluessa luotiin uusi organisaatio ja johtamisjärjestelmät ja kehitettiin digitaalinen prosessinohjausjärjestemä Damatic, joka oli johtavia maailmassa. Tehtaan taloudellinen kehitys oli positiivinen.
Vuoden 1978 lopulla Volvo ja Valmet tekivät esisopimuksen yritysten traktori—ja metsäkonetoimintojen yhdistämisestä.
Sopimusta toteuttamaan valittiin Pertti Naulapää ja vuoden 1979 lopulla hän vastasi käytännössä sekä Volvon että Valmetin traktori- ja metsäkoneliiketoiminnoista. Viiden vuoden kuluessa luotiin Pohjoismainen Traktori ja Metsäkoneohjelma ja saavutettiin johtoasema Pohjoismaiden markkinoilla kaikilla Traktoriryhmän tuotteilla.
Vuoden 1986 alussa Pertti Naulapää valittiin Valmet Oy:n hallituksen jäseneksi. Kirjassaan Pertti Naulapää kertoo, kuinka hän lähestyi annettuja tehtäviä, miten hän laati yritysten strategiat ja niiden toteutusohjelmat.
Pertti Naulapää

Pertti Naulapää

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite