Aikamatka peiliin
Suosittu

Aikamatka peiliin

Marja-Terttu Soppela, Marja Blatter, Jukka Ollgren

Ruuanlaitto, hyvinvointi & terveys

ePUB

985,9 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528013433

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 20.08.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
4,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Lähes 10 000 suomalaista sairastaa MS-tautia eli multippeliskleroosia eli pesäkekovettumatautia. Toistaiseksi sairautta ei ole kyetty lannistamaan, vaikka edistystä on jo tapahtunut. Edelleen tuo pelätty sairaus on varsin huonosti tunnettu. Tietämättömyys lisää monilla pelkoja ja huolia.

Käsillä oleva teos valottaa sairautta, sen vaikutuksia ja hoitoja poikkeuksellisella tavalla. Kirjan ensimmäinen osa on tautia potevan ihmisen kertomus: kuinka hän pienen lapsen äitinä sairastui, mitä siitä seurasi ja mitkä ovat nykyiset tulevaisuudennäkymät. Toisessa osassa psykologisten kriisien ja traumapsykoterapian asiantuntija kertoo sairastumiseen liittyvistä henkisistä vaikutuksista yksilölle ja hänen läheisilleen. Kolmannessa osassa alan spesialisti käsittelee laajasti sairautta ja sen hoitoa tieteellisen aineiston valossa, mukana aivan viimeiset tutkimukset ja hoitomenetelmät. Tämä harvinaislaatuinen teos vastaa siis hyvin laaja-alaisesti tuon pelkoa herättävän sairauden tai sen epäilyn kanssa kamppailevan ihmisen kysymyksiin.

Monipuolisesta tietopaketista löytyy jokaiselle tietoa haluavalle vastauksia. Tarkoituksena on auttaa sairastuneita ja heidän läheisiään voimaantumaan tilanteessaan. Kirjan voi lukea kokonaisuutena tai osissa. Tämä teos tulee varmasti tarpeeseen. Kaiken kaikkiaan sen yleisilme on yllättävän rohkaiseva ja valoisa. Toivoa on nyt näköpiirissä yhä enemmän!
Marja-Terttu Soppela

Marja-Terttu Soppela

Marja-Terttu Soppela on saanut MS-diagnoosin 17 vuotta sitten. Hän on miettinyt paljon lapsen asemaa vanhemman sairastuessa pitkäaikaissairauteen. Hän on osallistunut poikansa kanssa kaksi kertaa perheleirille, jossa vanhempi on saanut MS-diagnoosin. Marja-Terttu Soppela on nähnyt MS-taudin myös isänsä kautta. Isä sai diagnoosin jo 60-luvulla. Marja-Terttu Soppela tuntee kymmeniä MS-tautiin ja neurologiseen sairauteen sairastuneita eri puolilta Suomea. Hän on vuosia toiminut kokemuskouluttajana kouluttaen muun muassa fysioterapeutteja, lähihoitajia, neurologeja ja sairaanhoitajia.

Marja Blatter

Marja Blatter

Marja Blatter on toiminut traumatisoituneitten lapsiperheiden parissa jo 25 vuoden ajan niin psykologina kuin psykoterapeuttinakin. Tässä teoksessa hän kirjoittaa vakavan sairastumisen vaikutuksista ja niiden käsittelystä traumanäkökulmasta.

Jukka Ollgren

Jukka Ollgren

Jukka Ollgren on tilastotutkija, joka on ollut pitkään kiinnostunut lääketieteestä, erityisesti MS-taudista ja sen uusista hoidoista.

Huolella ja omakohtaisesti MS-taudista

Avain

joulukuuta 2020

Aikamatka peiliin on helsinkiläisen Marja-Terttu Soppelan ponnistus, omakohtainen kertomus siitä, millaista on elää MS-taudin kanssa: tuntemuksista vanhempana, aktiivisena yhteiskunnan jäsenenä, naisena. Soppela on kuitenkin halunnut laatia kirjastaan enemmän kuin pelkän vertaistarinan ja saanut kanssakirjoittajikseen psykologi Marja Blatterin ja tilastotutkija Jukka Ollgrenin.
Näin kirja tarjoaa myös konkreettista tietoa taustalla olevasta sairaudesta sekä työkaluja sairauteen sopeutumisesta. Soppela kirjoittaa arjesta tunnistettavasti, ilman filttereitä ja poseerausta, jotka ovat somen kyllästämässä arjessamme niin tuttuja. Soppelan elämä pienen lapsen äitinä näyttäytyy samaistuttavana ja koskettaa lukijaa, oli tällä itsellään kokemusta sairaudesta tai ei. (...)
Kirja on tehty huolella. Kieliasu on viimeistelty, mikä ei ole omakustanteissa suinkaan itsestäänselvyys. Lisäksi lääketieteellinen sisältö on käynyt ulkopuolisen asiantuntijan arvioitavana.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite