Ahne

Ahne

Eeva Kiviniemi

Osa 2 tästä sarjasta

Pehmeäkantinen

268 sivua

ISBN-13: 9789528048343

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 23.08.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
19,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ahne on Turkuun sijoittuvan Kati Berg tutkii -sarjan toinen osa.

Kati Berg, 54, on työtön historiantutkija, joka on sielultaan anarkisti. Hänen tyttärensä Milla Nikkarinen opiskelee poliisiksi ja on harjoittelussa Turun pääpoliisiasemalla. Katin aviomies Pertti Nikkarinen on hyönteistutkija ja professori, joka on juuri palannut kotiin kenttätyöjaksolta Amazonilta.

Syksyllä 2018 Kati Bergin elämässä riittää turbulenssia. Hänen ihmissuhdetilanteensa on sellainen, jota somessa luonnehditaan sanoilla vaikea selittää. Kati jatkaa asumista kimppakämpässä, erossa Pertistä ja ystävyys hänen työllisyyskurssilla tapaamaansa Nalleen eli Niilo Pulkkiseen syvenee.

Samaan aikaan Kuuvuoren kuntoportaista löydetään kuoliaaksi puukotettu nainen. Milla on mukana esitutkinnassa, mutta joutuu harmikseen jakamaan aikansa myös vakuutuspuolen kanssa. Hän törmää unohdettuun suomalaiseen taidemaalariin, jonka teoksia ilmoitetaan varastetuksi suhteettoman paljon.

Kati ja Nalle alkavat käydä vanhusten palvelutaloissa järjestämässä asukkaille ohjelmaa saadakseen Sipilän hallituksen aktiivimallin tunnit täyteen. Palvelutalossa asuu myös Nallen kummitäti, jonka luona Kati ja Nalle tutustuvat Ulla von Wredeen. Hän on mukana Mummon ja papan ystäväringissä, johon Katikin liittyy. Pian Kati huomaa, että kaikki ei ole sitä, miltä näyttää.

Katin ja Pertin kohtaamiset ovat vaikeita, mutta välttämättömiä. Vähitellen Kati pääsee taas lähemmäksi omia arvojaan. Amazonilla Pertti on katsonut ilmastokriisiä silmästä silmään ja Kati jakaa miehensä ahdistuksen.

Katin hankala elämäntilanne saa äidin ja tyttären välit kiristymään katkeamispisteeseen. Lopulta molemmat kuitenkin tavoittelevat samaa: etsivät selitystä sille, mikä ajaa ihmisen tekemään henkisesti tai fyysisesti julmia, vääriä tekoja. Vastaus on vaarallisen lähellä.

Ahne edustaa pehmeää Cozy Crime -dekkaria, mutta siinä on myös vahva ekologinen ote.
Eeva Kiviniemi

Eeva Kiviniemi

Olen toimittaja, joka esittää kirjastonhoitajaa ja haluaa olla kirjailija. Olen opiskellut Turun yliopistossa psykologiaa ja kirjallisuutta ja valmistunut psykologian maisteriksi.

Toimittajan töitä olen tehnyt noin 20 vuotta sekä vakituisena että freelancerina ja kirjoittanut sekä sanoma- että aikakauslehtiin. Kuulun Kirjastolehden toimituskuntaan ja nykyään teen päivätyöni erikoiskirjastonhoitajana.

Asun Turussa vanhassa puutalo-osakkeessa mieheni kanssa. Meillä on kaksi rescuekoiraa. Aikuinen tyttäreni on kuvajournalisti ja opiskelee Aalto-yliopistossa valokuvataidetta. Musiikki, kuvataide ja valokuvataide ovat myös minulle tärkeitä.

Rakastan lukemista, kirjoittamista, uimista (myös talvella), joogaa ja pitkiä kävelyitä koirien kanssa. Aivan erityisesti rakastan eläimiä ja luontoa - siksi olen vegaani.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite