Älä jätä minua

Älä jätä minua

Anna Tiitta

Romaanit & novellit

ePUB

614,4 KB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789528012092

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 04.05.2018

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Älä jätä minua on fiktiivinen kertomus radanrakentajista ja heidän lapsistaan. Se kertoo Ellistä ja Vännistä ja valottaa välähdyksinä kolmen sukupolven tarinaa.

Perheet joutuivat vaihtamaan asuinpaikkaa sitä mukaa, kun rataosuudet valmistuivat, eikä vastaanotto paikassa ollut aina mukava. Lapsia kiusattiin ja vierailta murrealueilta muuttaneita pilkattiin. Aikuiset saivat kuulla olevansa maattomia kiertolaisia, eikä ystävystyminen paikkakuntalaisten kanssa ollut helppoa.

Radanrakentajat asuivat siirrettävissä parakeissa. Pysyvää kotia ei ollut ja lapset oppivat nopeasti, että on parempi olla kiintymättä mihinkään, silloin lähteminen sattui vähemmän.

Tunne siitä, että ei ole mistään kotoisin, teki lasten elämästä yksinäistä ja vaikutti myös heidän nuoruuteensa. Rakastua ei uskaltanut ja menettämisen pelko vaikeutti ihmissuhteiden muodostamista vielä aikuisena.

Kaikesta huolimatta suurin osa lapsista selviytyi, kuka milläkin tavalla. Elli ja Vänni kiinteiden sukusuhteiden ansiosta, mutta osa vain sen vuoksi, että oli pakko.
Anna Tiitta

Anna Tiitta

"Elämä on ihmisen parasta aikaa."

Olen lappilaislähtöinen Riihimäellä ja Kemissa asuva kirjailija, ja äitini kautta juureni ovat syvällä Tornionjoen varressa. Pääosan lapsuudestani nuoruudesta olen elänyt Väylänvarren kylissä.

Teen kirjani kokonaan itse. Kirjoitan, taitan, toteutan kannet, kustannan, markkinoin, myyn, postitan, laskutan ja teen kirjanpidon kuuliaisesti verottajaa varten.

Tästä kaikesta hurlumheistä pidän taukoa Kittilän Sirkan kylässä, ja paitsi että kirjoitan myös siellä, teen vaelluksia lähituntureille. Käyn toisinaan Särkitunturilla, Pallastuntureilla ja käsivarren Lapissa. Kapuan päiväseltään Taivaskerolle tai Saanalle ja annan tuulen huuhdella ajatuksiani.

Luen kirjoja laidasta laitaan, mieluiten sellaisia, jotka liittyvät historiaan. Kauniilla kielellä huolellisesti kirjoitetut perinteiset lukuromaanit ovat suosikkejani, tekijästä riippumatta.

Rakastan pohjoisen soita ja pieniä suolampia, jokia ja tuntureita. Ne tarjoavat suunnatonta lepoa ja rauhaa, mutta samalla ne haastavat. Siksi Lappi ja pohjoisesta kirjoittaminen.

Otsikon sitaatti: Matti Nykänen.

Website: www.annatiitta.com

Radanrakennusta ja vähän rakkauttakin

Lapin Kansa

syyskuuta 2018

Rautatieläislapsen osaksi jäi usein irrallisuus ja yksinäisyys. Älä jätä minua kertoo uskottavan herkästi Ellin ja hänen serkkunsa Vännin tarinan, mutta taustoittaa sitä kolmen sukupolven takaa. (...) Ilmavan kevyt kerronta ja herkästi viritelty kieli tavoittavat pikku-Ellin mielenmaisemat ja muistuttavat lukijaakin siitä, miltä se elämä aikanaan lapsena maistui.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite