Äidiksi äidilleni

Äidiksi äidilleni

Eija Honkala

Romaanit & novellit

ePUB

2,8 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528079163

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 15.06.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kirja Äidiksi äidilleni kertoo roolien vaihtumisesta, kun tyttärestä tulee oman äitinsä huoltaja.
Ainoana lapsena ja toisella puolella Suomea asuen siinä on omat haasteensa.
Kirjassa nousevat esiin vanhan äidin ja jo vanhenevan tyttären väliset suhteet. Mitä tiiviimmäksi kanssakäyminen tulee, sitä enemmän nousevat esiin tahtojen yhteentörmäykset. Äidin vaativuus, hätäisyys ja ohjannan halu ovat piirteitä, joita tytär kritisoi ehkä juuri siksi, että tunnistaa samat piirteet itsessäänkin.
Vähitellen myötätunto äitiä kohtaan lisääntyy. Tytär ymmärtää, että 14 - lapsisessa perheessä 1920 - luvun Suomessa lapsen piti oppia pärjäämään itse. Siitä on vaikea luopua vanhempanakaan. Silti äiti antoi kaikkensa omalle tyttärelleen. Äidistä löytyy lopulta myös itsenäinen, vahva ja pelkäämätön puoli, jota voi ihailla.
Kapinatilanteidenkin ylitse kantaa äidin ja tyttären välinen läheisyys ja rakkaus, jonka tytär olisi toivonut kyenneensä ilmaisemaan äidilleen paremmin tämän elinaikana.
Eija Honkala

Eija Honkala

Kirjoittaja Eija Honkala on eläkkeellä oleva psykologi ja psykoterapeutti. Hän haluaa kirjoituksissaan tutkia elämänkokemuksia ja ihmisten välisiä kiintymyssuhteita myös omien kokemustensa valossa.
Hän on kirjoittanut blogissaan "Maan korven kulkijoita (Kodin kuvalehti ja ET-lehti) pohdintoja mm. ikääntymisestä, äidin ja tyttären välisistä suhteista ja ihmisten välisestä myötätunnosta. Kirjoitusten taustalta on luettavissa halu kasvattaa luottamusta ihmistä suurempiin voimiin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite