Geofysiikka
Suosittu

Geofysiikka

Kiinteä Maa, geomagnetismi ja ilmasto

Pasi Laurila

Luonnontieteet & ympäristö

ePDF

29,9 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528000280

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 17.02.2023

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Geofysiikka - Kiinteä Maa, geomagnetismi ja ilmasto tarkastelee geofysiikkaa maanmittaustekniikan näkökulmasta. Yleisesti geofysiikka tutkii Maan kiinteän osan, vesikehän, ilmakehän sekä magneettikentän ja -kehän fysikaalisia ominaisuuksia ja ilmiöitä. Maanmittaustekniikan näkökulmasta geofysiikan keskeisimmät erityistieteet ovat geodesia, geomagnetismi ja meteorologia. Näissä tutkimusaiheissa kirjassa liikutaan Maan ytimestä Aurinkoon asti.

Kirjassa on tehtäviä, jotka tekevät siitä oppikirjan. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti korkeakoulutasoisissa opinnoissa käytettäväksi oppimateriaaliksi, mutta myös maanmittaustekniikan ammateissa toimiville henkilöille tietokirjaksi. Kirjalla on myös selkeä yleissivistävä tarkoitus, minkä vuoksi kirja sopii kaikille geofysiikan ajankohtaisista aiheista kiinnostuneille lukijoille. Erityisesti geotieteiden historiaan, Maan magneettikenttään, avaruussäähän ja ilmastonmuutokseen liittyvät aiheet saattavat kiinnostaa muitakin kuin maanmittausalalla toimivia lukijoita.
Pasi Laurila

Pasi Laurila

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva maanmittaustekniikan yliopettaja. Koulutukseltaan hän on rakennustekniikan diplomi-insinööri ja tekniikan lisensiaatti pääaineenaan geodesia ja fotogrammetria. Kirjoittaja on opettanut geofysiikkaa maanmittaustekniikan insinööriopiskelijoille noin 15 vuotta. Kirjoittaja on aikaisemmin julkaissut kirjat Mittaus- ja kartoitustekniikan perusteet (Rovaniemen ammattikorkeakoulu, 2012, 4. uudistettu painos) ja Maan mittauksia - Mittausten laskenta (BoD, 2020).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite